去完泰國 覺得嚟香港旅行嘅人真係好on9

416 回覆
2556 Like 123 Dislike
一式一樣有咩好行
外國遊客要行行富士山唔好?
完全諗唔倒香港有咩自然山景,上面用香港d 山黎j 嘅人仲好笑。
一個冇歷史文化,冇自然景觀,成街垃圾同公式化商場嘅地方有咩好去?
去行旅行就係慢活啦,係香港人先咁趕
屌打全世界吹到
明明半年前連登仲講緊泰國會周街捉人
一出機場就會被消失
仲要爆post

https://lihkg.com/thread/3113831
d傻閪自己宅係屋企幾十年 以為自己好了解香港

上次一邊屌佢屎眼,一路佢自己打飛機
上到連登?
呢幾個月去泰國玩嗰班可能已經俾人捉晒
但你點肯定唔會?
我都唔肯定係香港唔會俾人刀
你以後唔好落街
基本上d大路野食都有齊
好撚掛住泰國
講咁多咪又係因為有雞叫
我有去過泰國旅行
又唔覺得話嚟香港on9啵
大麻同雞呢啲唔係人人岩唔比較
嘢食平唔平香港人邊會介意,大把錢
你見香港人去日本食嘢個價就知
講豪華同香港最高檔比未夠班
衛生同治安亦都要留意 香港就無咩要擔心
我會話泰國好岩窮遊,但唔會話成日想去
宜家泰國有埋大麻吸

屌打其他國家

寧願去泰國都唔去日本
同一價錢 香港50歲up 泰國30歲down

好多日本韓國人嚟香港行山,自己去行山都撞過幾次日本人
雞鴨鵝都有,百貨應百客,任君選擇
iconsiam 唯一就係停車場星期六日爆到九彩
上兩個星期入去兜左 N 個圈先有位
去過一次歐洲road trip 之後就發覺香港交通堅方便,超市好易買到唔同國家嘅食材,又多唔同國家嘅餐廳,自己煮定落街食都超方便
問題係香港本身歷史太短同角色地位太細
好多都只係一堆現代民生建築
最多睇完都係 “啊 阿爺個代就住呢d地方“

點都比唔上讀完歷史書 去外國實地印證 睇上1000年前遺跡同旁邊嘅博物館嘅得著
我唔係唔同意香港山景唔差,
所以有旅客黎到會去行山.
我係唔同意層主話黎香港玩係日頭為行山呢個point

本身旅行就係用有限時間去遊玩一個地方,
用香港一個地市去同日台泰等等既國家比較,
本身已經好易被比下去.
然後如果再用香港風景去做point
帶出旅行所以揀黎香港既話,
我覺得真係誇大左
香港似瑞士咁既話我會認同有人黎香港係為睇景既.

樓上有個blocked user話奧蘇黎篤波都係特登去行山,
但我想講點睇都係奧蘇因為打比賽先黎香港,
唔係為左行山先黎香港打比賽
其次係有睇開佢ig都知佢去得邊度比賽都會係當地行埋山
根本呢樣係佢個人興趣黎
邊忽好多
日本話取消口罩令 好似
香港燒肉燒鵝叉燒飯去邊度搵
曼谷嗰啲 定係外國人唐人街嗰啲橙色叉燒?
去啲高級少少🤏茶樓飲茶叫個蝦餃、炸兩

香港只係野貴,但對比起質素絕對唔係差

啱啱先同個日本爸子同枱食飯,佢個10歲個仔先嘈住話要黎香港迪士尼 同食燒鵝

利申人在曼谷
香港勝在有香港警察嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞