去完泰國 覺得嚟香港旅行嘅人真係好on9

416 回覆
2556 Like 123 Dislike
傻嘅先會嚟香港旅行
搭過grab bike真係返唔倒轉頭
唔洗同人塞 快幾倍
同意樓主講既野既人
應該都會同意去歐洲旅行都係on9
班崇港撚睇唔到㗎
問佢地香港有咩好
就淨係搭你乜都有夠近方便
但啲設施難度得小學雞lv就唔講
日本人對香港印象仲停留係成龍chinese 功夫
商場先廢,地方又細人又多,九成都係日韓法意嘅餐廳同零售,去完泰國一線城市啲商場都屌打晒香港嗰啲
香港嘅商場, 諗縮數, 商業地方用到盡, 好多商場不設立顧客休息坐椅

行到攰, 拎住一抽二抽嘢, 想揾個地方坐下都冇
真心,嚟香港旅行嘅價值係愈嚟愈低

以前重有霓虹招牌五光十色嘅街道

而家只有一街支那藥房金舖

寺廟又冇乜畀遊客嘅配套,甚至唔多歡迎遊客(上環文武廟呢啲)

嚟香港玩自然景觀又唔及東南亞

以前就美食天堂,而家就支那美食天堂

真心,對一個遊客嚟講,大家都係城邦型城市,去星架坡唔好?

起碼人哋有心將自己嘅特別嘢包裝成景點畀人睇,好似Gardens by the Bay呢個大型溫室咁,好啱一家大細去
九龍城寨

巴打坐時光機由四十年前過嚟?
咁悶既地方都好吹奏
有冇激流
2019訓撚咗?
留俾班親中愛港藍絲自己玩自己
共通點:都係貪夠細夠的色
個底蘊冇咗,氣氛同活力消退埋,過多十年分分鐘同深圳冇分別
真係多撚謝
鯰魚壽司?
去旅行都仲要食food court
真係好恐怖, 5KM搭撚左一個鐘, 個司機仲話好正常
泰國有啲大商場foodcourt唔差,有啲有米芝蓮餐廳進駐。
Siam paragon有幾間有米芝蓮推介,唐人街炭烤流心包都有。
Iconsiam底下有層仿水上市場,賣下小食,三點幾都好難搵位,大把鬼佬去食。
旅行一定要大魚大肉?
即係方便
鬼佬都會去老蘭食港女
都係貪方便咁港女算唔算香港景點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞