去完泰國 覺得嚟香港旅行嘅人真係好on9

416 回覆
2556 Like 123 Dislike
前排去無大陸人就2.5小時去到
有⼀個鐘都係塞係曼谷市中心
咪20幾度囉 正常春天嘅天氣 香港4季係春夏夏夏
或者俾鄉黑偷偷放火 再申請活化做貨櫃場
香港當然有 但對比外國同宗教/皇朝掛鉤華麗嘅建築 吸引力爭好遠 除非你本身對殖民地 or 香港歷史好有興趣
但泰國好Q熱 太陽射落係痛嗰隻
我都想知有咩地方

地鐵價錢同效率勁過香港
係佢黎比賽 都特登抽時間去行個山呀 零閱 ,邊到講佢為左行山先黎比賽呀 Block你老母閪咩 block左 你又要睇我講咩 托柒咩 佢都講到明 香港去行山行20分鐘已經睇到好靚既景 ,如果英國要行四個鐘先睇到,同埋佢連續幾日都比賽前 仲可以去行個山先 ,佢去其他地方比賽可以咁做?
泰國我真係熱到頂唔順
d直接汗滴落地下
咁又唔好咁講
西人眼中香港其實好多文化
新加坡囉
除咗冇山行之外(但野外嘅話人哋有勁大個動物園同保育區) 仲要樣樣都好過香港
每一點都可以比較添 人哋仲要係國家
去完先發現先進城市嘅生活可以唔使咁急促 舒舒服服咁都可以做好多嘢
有冇人知點解泰國啲椰青酸過香港 冇香港咁好飲 香港嗰啲係清甜
坐過新加坡地鐵未
新加坡早上落個雨 下午落個雨 成個蒸爐咁
除咗晚上係好啲 清涼可以行吓街
梗係坐過
站又多 又唔逼 除咗ew同sn線上車都仲有位坐
入閘用credit card嘟就得 全程一部手機夠 even要用新加坡版八達通都係2sgd按金(12蚊hkd while香港八達通仲要50)
落雨就正常 全年夏天 嗰陣落雨去sands行 仲有得睇個瀑布
不嘅落雨係冇咁舒服 但香港都一樣 仲要有颱風
夜晚一定正過香港好多
我三年無去新加坡
原來依幾年已起咗咁多個站

我幾年前去新加坡 係聽新加坡本地人話 新加坡地鐵差過香港
我每次去新加坡都見到彩虹添

仲有等到唔知邊個月 隔離馬來西亞燒田時仲好正👍
四大山徑都見過,重打過招呼
不如話你唔好自己未見過就覺得冇
唔限時等得仲耐
但高等白人唔係咁睇,除左精蟲上腦既白皮豬之外正經鬼佬旅遊指南講明

Rounding off the list of top 10 most dangerous countries to drive in were:

1. South Africa (3.41)
2. Thailand (4.35)
3. United States (5.03)
4. Argentina (5.06)
5. India (5.48)
6. Croatia (5.62)
7. Bosnia and Herzegovina (5.62)
8. Malaysia (5.63)
9. Bolivia (5.74)
10. Peru (5.74)
曼谷港人多過London 勁癲
不過香港同大陸都是中國人所以鐘意埋同一樣口味既野都唔出奇既
生活就正既,但黎旅行真係好似唔夠吸引力
維港幾靚的
其實香港食嘢唔差
嘢食又多元化
不過除此之外都好似冇咩優點
你反自己地方反到痴晒線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞