點解支付寶喺香港紅唔到?

361 回覆
12 Like 708 Dislike
屌你老母仲好意思講搭巴士
次次成邨人望住啲支那寶喺部機死掃爛掃等句多謝
有啲仲夠膽死上咗巴士先慢慢搵部電話/開個app
咪就係
就算冇credit card,一個contactless,一個要on99開app scan QR code,邊個方便用都好明顯啦。
好簡單,港豬唔信支那草
慢到爆,又落後,用親都柒。
用親支那寶後面成條龍,一慢呢就休眠熄芒又要開過,個個都想屌柒佢慢,之後間舖就要開多條隊。
開多條隊do完兩個,條支那真垃圾先走得。
因為好多細舖頭仲係用個人名

AlipayHK唔可以過數俾個人

所以返大陸玩點都要有個大陸實名支付寶

如果唔係你想街邊買支水都唔得
你估大陸真係梗有一間喺左近?(7–11)

大把小商戶用個人名登記 冇大陸實名支付寶想買支水都冇得你買
原來意思係咁,姐係鋪頭係商業登記用戶就可以必定可以用支那寶hk比錢
我本身都係諗住翻支那探親先用,之前翻去都已經用唔太到現金下下要支那親戚幫手比錢,下下都煩到人
信用卡都係
要攞出嚟
唔覺
只有通過NFC 技術付款先好用,完。
係,好鬼煩
大灣區以外更加用唔到,搞到要袋現金
得搭車/7-11呢d大型公司先得
唔明點解互通唔到,垃圾支付寶
用apple watch
佢互通左商業用戶可以照用支那寶hk比啦,係好多細鋪唔會用商業登記姐
之前係香港派消費劵都有鋪頭寫用得支那寶hk不過用唔到消費劵,依啲擺明逃稅唔知點解無人捉
百佳,7仔果啲,比錢先開易賞錢,yuu儲分之後開支付寶禁一輪搵優惠卷最後先用支付寶比錢
手動券真係on 9 setting

自動券好快無哂
AlipayHK已經做到三地都用得啦
鷤外國周街都信用卡 paywave
係支那落後仲要掃code
八達通唔係紅底咩?
撳一下返回想去上一頁又會返返去第一頁

支那App永遠係細節位令人討厭。不User friendly
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞