點解支付寶喺香港紅唔到?

361 回覆
12 Like 708 Dislike
除左我地連登優質後生外
基本所有會用淘寶既後生都會用架啦
可以淘寶買野囉屌
班友係咪唔知香港d學生有好多都係新香港人
後生果班辣條新移民個個都支付寶
用Ethnicity黎講,叫華人。非中國人
除左連登仔 真係好多後生用 就連本身黃開果啲fd果陣都申請黎拎消費劵 跟住就話個俾煤氣電費果啲好撚方便 就長用左
支付宝用來 防小偷、防貪污、防假錢

香港洗撚
而家用好多都係為咗消費券,撇除消費券之外,又真係唔覺出街俾錢點解要特別用佢,學生冇銀行戶口嘅話都係要入錢,咁不如用八達通,至於你有銀行戶口或者信用卡,咁就不如Payme FPS Apple pay,支付寶喺香港實有人用,不過點都唔會做到好似大陸咁壟斷市場,同類型嘅選擇實在太多,佢又冇乜特別
參考下俄羅斯
日日150個專材
用到,我都冇大陸銀行户口,上星期返深圳全程用HK ALIPAY,應該你部電話喺大陸上到網,就用到。
排隊畀錢
阿叔阿嬸+支付寶=又要排多幾十秒
申請信用卡洗撚影大頭相?
支那寶有security protection 咩?
你死撐得好撚肉酸啊
唔夠八達通 信用咭快
加入左既商戶先得,好多都無
你都on99
嗰條仆街唔係五毛就係支那寶pr
係咁吹奏支那寶有幾好
AIPAY少咗好多人用, 優惠少咗.
wechat 反而多咗人用, 可以買高鐵飛, 網上大陸 APP 內購 例如: 網易雲音樂, 百度盤會員
好耐冇聽過人冇payme
我老豆老母都有啦
Fps點都有掛
留意到大陸人同事會用
你噏乜鳩

講緊佢core feature用嗰下唔方便所以咪唔想用囉
https://www.alipayhk.com/zh/alipayplusrewards/
係咩,官網係寫內地所有城市門店,近九成澳門商戶
入閘見到人用支付寶都覺得慢,仲要出問題過唔到阻住後面
仲要話唔收外幣
香港又話係中國嘅一部份
港幣點解會係外幣
都唔知呢啲店舖咩居心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞