點解支付寶喺香港紅唔到?

361 回覆
12 Like 708 Dislike
支付寶無八達通咁方便,但係網上買嘢好用過信用卡,起碼有一個上限唔驚俾人盜用欠銀行一大筆數
支那寶又要cap身份證又要影大頭相你唔講?
八達通都唔洗搞呢啲嘢
做咩姐你 係咁轉移視線 駁唔到啊?
Debit card/Pre-paid card:
留返比支那用啦
咪趁機幫人想辦法幫人發展
同你老母
又唔肯送錢,用佢老母

垃圾印花,留番比腥港師奶慢慢玩
香港地有邊間連fps/現金交易既tools唔洗做身份認證?
得,不過要upload身份證比佢做認証
佢試下無曬coupon
香港支那寶唔可以用港幣支付人民幣 (大陸支那寶既CODE)..

但香港WE7PAY可以
講慢PayMe仲慢

去7仔要開yuu(dklm cls app狂彈廣告阻住)之後要開PayMe do完部收銀機機要load10秒以上先收到錢
你地係無得揀
其實微信支付比較實用,但係入錢唔識搞
支那寶太慢,每次都要apps 再開payment

Iphone 八達通直拍或者連按兩下開機制就俾到

每次見到傻西開支那寶apps俾錢,慢到令人燥底
你用d垃圾支那產品就唔洗拉埋真香港人落水既
你老母開檔做雞俾狗屌果陣d客都係用支付寶埋單
妖,最討厭係前邊嗰個俾錢打開個電話 左scan又scan。

如果有兩條隊,一個前邊用呢隻死人野掃code,一個前邊喺阿婆掃現金,一定係阿婆條隊快。
比著的弱智用,阿婆數散紙都快過佢。
呢個問題同有啲OL去到地鐵閘口先攞個裝左八達通既袋死磨難磨先啫到一樣
根本冇野值得討論為反而反
妖,你點計都係開app scan code慢過拍卡啦!白痴鬥白痴都係8仔贏啦,CLS
喺香港碌卡、嘟八達通已經得,洗乜用支付寶/微信支付。而香港版支付寶同微信支付喺大陸好多地方都用唔到,話乜鬼唔支援跨境付款。其實我真係唔明,同樣係支付寶/微信支付,其實只要計掂d匯率就唔係已經可以搞掂件事咩?中共同小粉紅唔係成日話香港係中國嘅一部分,喺呢d嘢身上就搞到香港同中國大陸好似兩個國家咁,你叫d香港人點樣增加對中國嘅歸屬感?

既然香港版係廢嘅,咁裝嚟有咩用
我上次去深圳某一間醫院做核酸佢話我個Wechat pay hk唔得,我估Alipay hk多數都唔得。

我而家諗緊開唔開大陸版支付寶/微信支付,但係個step都幾麻煩,又要開大陸電話號碼又要開大陸銀行ac。但係畀現金又唔太好,人哋可以會笑我仲落後過d公公婆婆,又或話嫌我麻煩要找錢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞