做過美心月餅廠,你問我答

190 回覆
2 Like 13 Dislike
奶黃月餅同傳統做法,係制作過程有咩唔同?
衛生情況

因為我唔係負責整餅個邊

但個餅烘完出黎到入袋到入盒再到入箱我都清楚
而呢個過程其實係幾乎全機械,而且所有人入工場都要笠髮帽戴手套

所以其實係ok既

手套幾耐換一次?

通常出入去廁所/蛇王個陣掛

唔記得講,其實當然仲要戴口罩

利申:做既位淨係需要笠髮網

拉蓮部?
生產部乸型果個肥仔仲有無係度做

長工黎架
衛生情況

因為我唔係負責整餅個邊

但個餅烘完出黎到入袋到入盒再到入箱我都清楚
而呢個過程其實係幾乎全機械,而且所有人入工場都要笠髮帽戴手套

所以其實係ok既

手套幾耐換一次?

通常出入去廁所/蛇王個陣掛

唔記得講,其實當然仲要戴口罩

利申:做既位淨係需要笠髮網

拉蓮部?

No
Ching係咪通宵更包裝1樓?
識做梗係做倉啦 交收倉hea到hi hi 每日做2轉車就冇野做

唔洗識字就得
Ching係咪通宵更包裝1樓?

No
無做啦

唔洗識字就得

姐咁,早兩日送貨去你地果度,行過D咸蛋果個位,真係臭到仆街
我根本冇做過,咪係到作故仔屈人,之前先比人扮我FB 帳號,同我D女仔朋友講淫野又copy 我D post詆毁我。我知道玩我嘅人係我身邊朋友,可以偷我相,有我電話號碼,又知我以前FB名叫Paul chan。令到我懷疑身邊朋友,真係唔知點你可以咁黑心,仲要繼續玩,post 唒我D個人資料。點解一個人可以賤格到呢一個地步,曾經我當你係好好朋友,有為你嘅事擔心,關心你。但你竟然可以玩完一次又一次,最後同你反面絕交,你仲係唔知錯,重要想整臭我,作故仔話我搞大人地肚。我女朋友都未有過,更加冇咩女性朋友。我真係唔知一個人可以有幾咁心毒,做盡所有野想攻擊我,我自問對人好好,冇咩得罪過人,盡量都容忍,忍耐,但係得到嘅就係一次又一次嘅傷害。可唔可以話俾我知點解你要咁做?誠
點解流心奶黃每年都供不應求

我都想知
日日幾萬隻餅咁落,就算計埋要掉
都唔會咁

應該都係門市個邊架啦

內地客
我根本冇做過,咪係到作故仔屈人,之前先比人扮我FB 帳號,同我D女仔朋友講淫野又copy 我D post詆毁我。我知道玩我嘅人係我身邊朋友,可以偷我相,有我電話號碼,又知我以前FB名叫Paul chan。令到我懷疑身邊朋友,真係唔知點你可以咁黑心,仲要繼續玩,post 唒我D個人資料。點解一個人可以賤格到呢一個地步,曾經我當你係好好朋友,有為你嘅事擔心,關心你。但你竟然可以玩完一次又一次,最後同你反面絕交,你仲係唔知錯,重要想整臭我,作故仔話我搞大人地肚。我女朋友都未有過,更加冇咩女性朋友。我真係唔知一個人可以有幾咁心毒,做盡所有野想攻擊我,我自問對人好好,冇咩得罪過人,盡量都容忍,忍耐,但係得到嘅就係一次又一次嘅傷害。可唔可以話俾我知點解你要咁做?誠

邊個係誠 爆佢全名啦
羅浩誠
個post變左爆人資料同比人爆
低級借刀,咁樣亂up d野再加張相就可以玩抹黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞