女友叫我移民加拿大去唔去好?

231 回覆
3222 Like 283 Dislike
唔係咁井底之蛙啦
金融buy side IT叻少少fg 都係依個數
金融buy side IT
現實就係咁,話知你以前幾風光,呢家差少少就當你係廢物
有個加籍女友你執撚到啦,仲諗?
走啦!
不過唔一定係港女,其實每個人都係咁,這就是人性
睇下邊樣急,等多2年係咪真係唔得姐
移民幾時都得
唔差在個一兩年
講真 你問連登仔
一定叫你移民
你搵70萬一年
我諗唔到點解你要放棄事業
由0開始 同埋去到撈唔掂既
你再返返黎香港 到時搵唔搵到依條數先

同埋女朋友既野 過到去
散左點算? 你為佢過去
去到跟住佢識左第二個你就柒

諗清楚有需要先去
你如果移咗民,會一世後悔,移民唔啱你
創意台,咪認真
因為一秒都唔想留係香港
咁條女咪自己走先
玩咩情感勒索
我想去加拿大樓主介紹女朋友俾我識
估唔到連登有唔係乜鳩都推移民嘅認真建議
加拿大依家有啲難攪,睇定啲先
請擅用起底功能

[真人真事] 應承咗女朋友同人玩3p,而加想分手
https://lih.kg/3211975
留喺香港供垃圾樓唔好咩?
講真
移左民,你就要重新適應
你係咪身心係咪可以跟住pick up
然後環境,衣食住行同文化
你又要重新適應
同埋你某程度上都唔多願意
去到新地方 一有咩唔順
一定會有個諗法係 唔走好過走

同埋盤生意 係咪你一手一腳建立起黎
係既話 就係你既心血
係咪可以一野摺埋先
女友 我覺得可以搵過
只係純粹睇你既心血重要定女友重要
至於果十雞野 算撚數啦
你都搵六七十 果十雞對你黎講咪又係小數目
如果你乜柒都無 咁一定移
如果唔係 我覺得唔走亦唔係一件壞事
留香港唔係罪黎既…
你就算唔做生意 都未必適應到加拿大生活
咁你咪打兩邊飛. 而家有 passive income繼續做, 加拿大嗰邊睇吓可唔可以expand. 我都係咁啦, 家下加拿大啲生意仲好過香港美國
巴打過咗去幾耐?過去做生意有咩重點要注意?
條女要番加拿大
問樓主一唔一齊去
專重樓主先問一句,幾時變左做勒索

樓主走or唔走同人講聲咪得,成件事好簡單

~~~~留意番樓主原文~~~~~
女友就喺銀行做金融,做咗幾年之後點知佢爸爸中風死咗留筆錢畀佢,女友覺得香港節奏太快同做金融跑數好大壓力,依家有咗筆錢諗住辭職返加拿大定居,問我一唔一齊返去
呢個agree, CBC好7自我中心,唔知點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞