女友叫我移民加拿大去唔去好?

231 回覆
3222 Like 283 Dislike
點解咁執着提議叫佢條女叉隻腳入去盤生意度?
睇你幾想同條女一齊嘅姐

你女友住開加拿大,一定唔止工作問題先想返加拿大,一定好多野都唔慣先想返,溝通下佢除左工作上,生活邊方面唔岩
-40度睇你住邊到啦
多倫多最凍個日都係體感-30度
成個11月到2月
真係得-10度以下既10隻手指數得晒
講真啲人話冬天好難捱日照好短
完全唔覺
去日本5點就天黑 仲早過多倫多

生意個方面就睇樓主自己點諗
可以研究下你盤生意可唔可以係加拿大都做到
或者海外都可以manage 到盤生意
所有人生重大決定
都唔應該由其他人帶住你走
問得岀,姐係唔想
Fuck yes or Fuck no
就係咁簡單
賣畀人咪得
女友分咗身家未
有冇兩三億喺手?

有就快快手結婚跟佢去加拿大
600-700k一年對於你黎講重唔重要先 你介意既係你投放既時間定損失既錢?如果係錢既話你都冇計 心血就更加冇計 移民要移得舒服既人 好多都係兩邊走黎走去 加拿大要住得最舒服 一定係個d 係Fl有屋 每年住3個月 夏天加拿大 淨番3個月就係自己家鄉 去下旅行個d人
留係香港供樓唔好咩
留港啦 大家一齊做愛國愛港小先鋒
上得黎連登問移民,其實你自己都有答案啦
呢條友假膠
千祈未信女人d情緒勒索,你要知道咩野係捉得緊
都係睇你鍾意盤生意定個女朋友多啲
1. 你同佢總資產 夠唔夠食過世先
要生活無憂個隻

2. 黎緊香港間鋪前景點? 會唔會愈搵愈多?

3. 如果去到加拿大要從0開始
打工定開鋪?

4. 打工既話你做左咁多年老世接受到睇人面色?
開鋪有無信心?同埋個邊市場對你呢個行業吃唔吃香?

5. 你如果唔係太多錢 過多十年8年會唔會要依賴女家?

6. 女方你咪視你如老公?如果分左手,到時香港呢邊放棄左 去到加拿大又搞唔掂 咁點算?

600-700k 1年 基本上係香港都幾好洗 夠過中產生活
加埋你女友舊錢 (要睇有幾大份)
夾埋的話可以做半天龍人

最緊要既係錢問題 只要錢唔會令你造成困擾 就好多問題都解決到

如果上面所有問題
你都覺得唔係問題既 咁大可同佢一齊去
連登問得移唔移90%都會移多過唔移
點解無人理老豆留俾條女個筆錢有幾多
其實一死條女就話唔做野返加拿大FING
老豆做珠寶生意,可能唔少野
你真係真心好鍾意你自己生意咪搵FRD頂住先
就算話賺埋俾晒你個FRD都好
你就同條女去一排加拿大
睇下LAM到D咩都好
CANADA PASSPORT/佢老豆D錢
FAT FAT嫁啦
早排先有個英國移民由白領轉藍領,俾老婆睇唔起
唔洗諗住計同條女總資產啦
除非你頂得順食軟飯成世比人笑女家睇你唔起
唔知你咩生意有冇可能轉型remote 都做到
結咗婚先再講,唔結就一定唔走
樓主交比我打理啦
留香港陪你?放過人地啦
女友舊錢有幾大先,夠大就簽紙結婚過去,唔夠大,就諗諗先
雖然我平時係支持移民派呢到都一定會叫你早走早着
但你間公司穩定搵到600-700K業主又唔加租
難聽講句一日未結婚你跟住過去你好難搵得番
同埋你未結婚應該都係用讀書plan跟埋去
到時你就變左好多野都要靠住佢好多爭執,除非你地而家即刻結婚拎到個綠卡居留權跟就跟過去,唔係難聽講句番左去飛起左你番來香港搵唔番呢個價又有業主唔加租
我會覺得留係到做住間公司先,始終你儲多一兩球去到邊都冇咁荒,而家只係你條女想番去休息咁解,等間公司冇賺加租個陣再執左佢先考慮移民囉,始終你拎住一大筆錢去邊到移民都係你話事
我陪你條女去先,3年後你先嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞