[PC/PS/XBOX/NS] [哈利波特] Hogwarts Legacy 霍格華茲的傳承 (4) - 留意官方活動

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
我steam連接唔到WB game帳戶lol
支線選項劇透注意

主角真係好撚毒舌, 我見到第三個選項嗰下笑左出聲, 估唔到自己係可以串過馬撚

另外四院顆伴之中真係蛇仔最好仔, 其他唔係樣衰就係on9

https://www.protondb.com/app/990080 暫時都係有少少問題但係都叫玩到
我都搵唔到, 附近有呢隻窗, 但都冇右邊棵嘢同左邊個像..
畫質+平 PC
Haptic feedback + exclusive quest PS
次次叮叮聲但搵唔到本書就好嬲
好似要學解鎖喎
玩咗10個鐘倒,覺得城堡真係超還原電影+小說,製作人員好有心
推薦睇呢條片,會發現隻game真係複製晒電影場景,玩個時啲回憶湧晒出嚟,例如馬份係邊度比妙麗打咗一拳
https://www.youtube.com/watch?v=Fv7-rkScLyc

另外game入面都有啲電影冇拍,淨係小說有提到嘅城堡細節
例如餐廳出面有四個學院嘅漏斗for學院盃計分

廚房喺餐廳正下方,R一R出面幅畫像上面隻梨就入得去,家庭小精靈煮好嘢食就會用魔法傳送上樓上
第四集話多比喺廚房打工,鄧不利多仲有比人工佢,哈利三人組去廚房受到家庭小精靈熱烈歡迎送一大堆食物

獨眼女巫雕像,直通蜂蜜公爵地窖,哈利冇家長同意書要偷走去活米村就係靠呢度

占卜學課室要爬條銀梯上去,第五集崔老妮被炒之後換咗個人馬教授,因為佢爬唔到梯所以轉咗去地面課室

葛萊芬多交誼廳要爬個窿入去,宿舍樓梯一邊男一邊女,小說入面女可以隨便上男仔房,但如果男上女仔房條樓梯會變成滑梯

覺得隻game真係fans整
Fans先會咁有心機加details位落去

玩左幾日真心enjoy 隻game係有誠意嘅

當然都有可以改善嘅位

想問預購先有坐騎同魔藥配方?過左今晚就無?
巴打
想問下靈活度會唔會有影響動作類
真, 見到好多details位呈現返原著設定都覺得好滾動
不過有個位可惜, 就係因為佢跟原著而唔係跟電影, 所以冇整嗰個堆會成條左右fing嘅移動樓梯, 呢樣無可否認係電影呈現得比較經典
間公司本身就做開哈利波特game
玩左就黎三十個鐘先解曬啲黑魔法
Thank you.
做蛇仔預左串柒柒 撚啲npc好過癮
尋日玩明明好順,今日玩lag到仆街
到最後發現換返件袍就冇晒事
2v4巫師戰難打到圍毆有冇職業道德架
睇錯左發行果間
條樓梯電影好似fing左一集就冇出過
唔care畫質同唔想搞setting就PS
是 已經玩咗兩日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞