[PC/PS/XBOX/NS] [哈利波特] Hogwarts Legacy 霍格華茲的傳承 (4) - 留意官方活動

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
不用分那麼細 咪又係小學雞
代入感真係好重要
着學院狂熱袍笠住睡衣都被npc笑
宜家隻game係高階PC係某啲位 例如轉個彎 出間房都跌到落十幾fps
完全影響遊戲體驗
討論下又唔得
過幾日普通版玩家殺到有排你哋受
有冇人覺得暗位啲畫面好怪,灰灰濛濛好似有層霧咁
要部電視set黑啲暗區先好少少
史萊哲林不嬲都有忠角,只係佢地奸角太多,因為書/戲個時間係佛地魔後期,佛地魔本身就係史萊哲林傳人操縱到好多學院相關既人,搞到史萊哲林入面好多人同佢有關係,而且係由鄧不利多未做校長個陣已經開始,所以先會比讀者同個個時代入面既人有錯覺史萊哲林人一定奸。事實上到左後期開始大混戰其他學院都好多奸角,例如Zacharias Smith都係把口同馬份一樣咁臭既黃社MK仔黎,洛哈條自大ON9仔都係黃社黎,而史萊哲林都有忠角,但書/戲初期史萊哲林比人既印像太深。隻Game係1800年代,所以個學院未太受影響都唔奇。
馬份最尾都係好人只係前期串左啲
其實出左社會先更加會用console 玩多過PC
因為唔想煩, 要快, 要簡單
唔係有無錢買既問題
啲NPC明明對話時好友善,有微笑有表情,但成日對話畫面完之前就會秒變成木口木面

感覺好似俾人hea9咗咁
stone撚左咁
玩左9粒鐘去到19lv
都係未知到底d支線拎到盡有冇影響
暫時仲係好乖仔俾返d嘢npc同冇威脅要報酬
如果乜都冇影響做衰人係咪仲好
梅林都係Slytherin
我自己就睇game 連線一律ps5
單機就pc
同下英國人相處
你會發現咁先係英國人
啲npc眼神好唔自然cutscene 會好啲
普通待機mode係周圍望 有啲怪
石內卜都好好人,成日被哈利老豆蝦, 女神被人搶埋
被無鼻哥標籤左
感覺似UNTIL DAWN果類遊戲
開機入碟等裝就玩
最佳化

optimization / optimize 中文翻譯係「最佳化」,唔係「優化、改善、改進」
https://lih.kg/2324524
其實分院帽首歌有講過去蛇院會有真誠的朋友
如果鐘意玩嘅咪買deluxe囉
早買遲買一樣價錢咁梗係買咗先
通常平時成日串尻你果啲真係出事先係最幫你
全書最慘角色
屌你細個比人蝦,大個女神比蝦佢條友食左,仲要幫人保護佢地生個件便宜仔,仲要保護完都比人屌,睇個便宜仔唔順眼又唔比,又偷左佢本書學完唔還仲累到本書燒鳩埋心血付著流水,屌你成日無啦啦比三條傻鳩蝦佢,最後...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞