[26] 電單車討論區 (125)

995 回覆
7 Like 0 Dislike
拉傷咗啦
睇鐵打搞搞佢

或者上樓有笑哈哈公仔的
睇咗網上啲資料 好似係 椎間盤突出 . 星期5約約新症先

部綿羊原裝避震坐到我咁 , 改咗避震都太遲了
識個師兄都係咁 依家佢開酒吧好少出車了
盤骨\腰椎 渣車要留意腰會唔會呈倒橋狀 如果有 長久條腰會有問題
我估係 有時我都坐唔直 . 加上應該本身就出咗事 , 渣車只係令個症狀爆發 已約睇鐵打
唔洗睇鐵打冇用 比人抽水?
女人本身好易有盤骨問題 考慮下做瑜伽 或者買阻力帶做糾正運動 平時成日見到女騎S腰 其實唔好
4萬左右 buget 全新應該都係得cb300r/xsr155/GV300s (等多半年可能會出 Z400RS
二手可以搵下 monkey 125, rebel 500, sr400, HUSQVARNA250/401
暫時睇岩係SR400 不過佢見佢年份都差好遠 想再請問舊少少既SR400 多唔多鑊氣
明白. 不過呢個我呀媽話呢個鐵打醫好咗佢同一個問題. 我再問問意見 . 大家渣車都要注意坐返好啲
唔渣最好
好正 好想試吓用手轉波
腰要直 夾油缸
壓低後收膊頭 手微曲
係幾好玩㗎,轉波一隻左手搞掂哂,不過油缸細同大咬
我都係咁諗 想知結果work唔work?p牌都請?
依家好少請,外判左
本身架車多唔多鑊氣我就唔知啦
不過呢架野大部份二手盤都起馬廿年車齡
玩呢d舊車就要預左煩(詳細可以睇下魚波講玩老爺車段片)
SR400冇乜電子嘢,基本上冇咩壞
要留意係易唔易撻著車 (一兩腳就踩得著,最好凍車試)
尾牙盤有冇鬆 (搵隻手左右搖吓佢有冇鬆)
對鋼線鈴銹得勁唔勁 (外觀嘢對行車冇影響,因為要保養對鋼線鈴實在大痛苦)
其他電鍍件氧化同引擎盤頂漏油實會有,睇吓你自己接唔接受到。
做落就唔係想像中咁理想,紅日九成要你返,要幫手做廚房嘢,遇著落雨最慘,因為實多人叫要淋住雨走多幾轉
我同事話後生個陣長期帶住頭盔
而家有地中海
地唔地中海應該唔關頭盔事,應該係關個人事
屌 睇落都幾辛苦下
咁真係自己遊車河好過 起碼唔洗落雨都出車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞