[26] 電單車討論區 (125)

995 回覆
7 Like 0 Dislike
寶馬太貴喇
GS二手價居然拍得住同年期嘅3系, 諗下都覺得幾癲

樹枝皮相比真係抵屌, 就算相比其他日系廠都係抵
考完車牌冇耐,想兩至三萬左右收部二手車玩下,猶豫緊要四缸嘅CB400V2、年份新啲嘅MT03定係CB190R好
雙缸仲未試過唔知感覺如何,但係借過一次CB400 Big One嚟揸真係有啲心郁郁,四缸嗰種順滑同單缸真係爭太遠
個油錢都爭太遠
話說細佬最近賣左架19羊換左架kawasaki, 想問下有冇邊間九龍區老實車房介紹之前去開果間都係只整yamaha羊
kawa有出羊係香港咩
Sorry我講得唔清楚, 我係換左Kawa棍波車
4R擺街
190R 就唔好諗,又風冷,又大陸制,300r好過
曾經有諗過買190R
見佢個repsol 花好靚

結果冇買到
Cb400
4缸只會越嚟越少
2-3萬邊收到佢講個啲車除咗190r
我個名係28有部20k樓下
MT03舊少少可能得
如果你整果堆嘢去搵車房搞要幾多錢?
以下係粗粗略估計去車房整要幾多錢

拆水路(
換油水冷所有o ring,新水喉
零件老老實實都係1k左右
但人工就可能4,5k
你仲要唔知咩事水撈油

洗cup 500,四缸平衡500,生氣膠1000
Cup 補給包四套1000
新油喉,新真空管300
打散前叉換油1200,新金鍊連裝800
洗燃燒室,清碳(唔知幾錢)
S22一對3000
新水箱500(淘)
地通那led 頭燈膽400(淨件
前後led 指揮燈200(淨燈
省力極之子500(淨件)
新極力子威也300
Hornet mig exhaust 2500(淨喉)
洗前後鮑魚,換迫力油(1500?
自己燒焊返側架腳嘅底板(出面500?

暫時諗到係咁多
有冇師兄揸緊MT09 tracer ?

想執架15年後二手玩下,想知下d pros and cons
唔高要求,腳車
都應該有既
前年12月,用25.5k買左架190,上年九月甩P,23k放左出去,都幾抵玩。跌車都唔心痛。
同打散架車再裝返差唔多
巴打你係咪做車房整車架?
有冇清對於貼色膜有推薦?
忒修斯之車
一般腳車應該幾耐換一次fork油?
架車揸左3年都未換過
唔係我返嘅工同整車大纜都扯唔埋
只係有時會地方比我整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞