冇時間觀念既髮型師

352 回覆
1700 Like 30 Dislike
遇過一位係好準時
約幾點 & 要點整 , 準時到佢係set好哂場等我
可惜佢剪得唔好
次次都係幫襯開既鳩等受完氣嬲嬲地先book個準時既
已經好耐無幫襯呢啲髮型屋
好似佢啲時間先係時間
要個客等好似應份
甘我約嚟做咩
咁梗係睇錢啦
同你有親咩?

多客嘅就唔想做你生意
冇客咪服務好囉
同佢地一熟就會開始暴走
明明傾好左想點整 之後會無端端加自己d freestyle落去 然後就話咁樣好睇呀
同d貓一樣 咁撚古惑
呢個真 佢真係太忙 跟本做唔到咁多人 佢仲要剪剪下又要覆人WHATSAPP剪親都起碼2個鐘以上,,我幫襯左幾次之後都係算...雖然係剪同電都幾好但太哂時間
髮型屋除左貴就係呢樣問題 成日剪剪下走左去 依家多左咁多速剪 快靚正 係呢個時代 應該係唯一一樣野係正左又平左既事
我都試過等到訓著左 剪個頭搞左成個下晝
剪剪下又走開
諗通左就冇乜點介意,呢個唔理我就下個算
將心比己,做大客都正常既,我走囉無謂大家冇癮
銅鑼灣有間都係咁(M字頭)
準時到頭都未洗已經要等半個鐘
仲串撚到叫我不如約過第二日
咁我約黎做咩
試過有次去
一入去就洗頭剪得勁撚快 神蹟
有個髮型師我中三四開始搵佢剪 剪到依家應該有十年 佢都開左自己鋪頭幾年 同佢叫幾fd 會出去飲下野 但自從佢開左自己鋪之後 我永遠約完佢都起碼要等9個字 大家咁熟我都只係同佢講過趕時間 冇屌過佢 但佢似係似熟賣熟 次次等好撚耐 洗完頭等到頭都乾埋都味剪得 最後終於忍唔住 冇再搵佢剪 佢依家都間唔時問我幾時黎剪 我都冇覆佢
剪髮ASMR

明明可以用剷
但又繼續用鉸剪 剪啲青
比你聽鉸剪聲 聽返三個字你就會覺得抵
Hair kiss 我都有個剪左好多年 次次都去到等起碼最少45分鐘以上先剪我我都好想搵另一間 驚唔岩
間間都係咁 walk-in 算
Jackson?
唔貴啦⋯⋯ 都係$230 左右
佢間野染髮啲味 聞得出唔係用渣野
過年前剪個次等咗兩個鐘先剪到
邊個
你樣衰,邊個剪都一樣㗎喇,心理作用
我剪開個個, 試過等成兩粒鐘
不過我無約到佢既, 放工直接踩上去, 咁的確係多人搵佢整頭
但其實就算平時約開佢, 除非真係整頭, 去到九秒九開波
否則就算我約左佢剪頭, 九成時間其實都要等
以前去salon都係例排叫我坐下先,但只係最耐15分鐘。
轉左barbershop,就次次剪完上一個後,話食支煙先 但無咩所謂,當比佢抖下 一支煙時間姐
點解無, 剪開就知佢幾時放假
有時屎忽痕覺得長就放工踩上去, 因為朝早約佢夜晚剪其實好無謂, 佢要接其他客或者有其他walkin都控制唔到
後生應該正常大部分都係book咗,大年紀就唔清楚
如果單剪既話旺角東站落橋有間幾好
可以係ig book時間
就算去到要等都係等5-10分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞