冇時間觀念既髮型師

352 回覆
1700 Like 30 Dislike
噤難做 唔好做囉
MK JOE幫EE 剪果個
上次等左成粒鐘先到 仲要幫個排我後面既人剪左先
唔明佢IG D 圖剪左好似無剪咁 都有咁多人剪完Story tag返佢
一個airtouch之類嘅漂頭都$2000up,
或者染焗又千幾,
將啲客約埋同一個時間做先有問題

唔少髮型師都一日只係做幾個客,重質不重量
果日無咩野做先排多啲cut
無謂影響質素嘛
女朋友去漂頭嘅經歷 : 啱啱新年後去整頭 佢話濕鳩髮型師遲到成個鐘 遲到都算啦 嚟到仲要唔係即刻開始 傾好之後仲要等佢唔知搞乜等多成半個鐘先開波 漂嘅時候以為少少唔舒服係正常 點知返到去甩頭皮 本身好似話想整3隻色 點知最後唔知條友係咪趕收工 淨係整咗一隻色 因為佢見到隔離嗰個洗完頭濕住咁等咗成個鐘先有得剪 佢話見到後面嗰髮型師啲客想點整都會盡量幫佢整到 仲要唔洗等 如果唔係比咗訂金一早走咗唔會等 Total整咗11個鐘唔係本身想要嘅嘢 仲要貴
係荔枝角 唔知係叫咩魚 定 雨 長頭髮嘅男人嚟 佢話伏過一次冇下次😂
我搵開髮型師都係 你早到遲到都係要等
但佢已經做好少客 by appointment only
不過真係整得好 我都願意等 尤其係做color 反正整一次都坐底幾粒鐘
近呢7 年都係去速剪
而家直頭自己剪
幾個月去一次salon
平時速剪搞掂
不過而家速剪都多左人 都要等一陣

速剪50蚊
一樣明明約實上到去次次都要等仲好意思問我做咩依家唔搵你?
wo worry
係咪佐敦?
Days?
咁撚低手返埋位剪頭髮啦
試過問個髮型師三點剪頭髮得唔得
佢話三點唔得問番我四點得唔得
我話四點唔得啊我約你聽日啦
佢就話三點都得嘅你過嚟啦
點知去到洗完個頭就等到四點半先有得剪
之後就冇再番過去揾佢永不錄用
冇㗎啦,唔使染髮一律速剪
所以剪頭髮永遠book最早果個
咁都係排隊姐
好過洗頭又等,洗完又等,剪剪下又等,剪完又等set
真係book左唔洗等嘅髮型屋至少收你600蚊
Z字頭?
諗返又係既,但我又唔係嗰啲好著髮型嗰啲呀嘛,但佢真係好有心機剪,唔會淨係識用剷剷完再修下三四個字搞惦收兩嚿水嗰隻,閒閒地一個鐘真係用把較剪慢慢同我剪....唉!總之後悔
屌你個大年紀
佢本人有冇講過真實感受?
淨剪都2個鐘? 咁佢咪做好少人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞