ES NQ 牛熊互gel 討論區5 之 黎明昇起

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
I feel u bro, 你估我唔想日日買升等收錢咩,但真係買唔落手,最多put sqqq 做對沖
除左long 同 short

其實 可以選擇 唔trade

無謂唔啱都要逼自己揀方向啦….

焗賭直接馬會快d
美股炒減息可以升,經濟好亦都可以升
宜家大把野做淡你唔做好都唔一定要PUT美股
除非你有強迫症
同埋可以注碼細啲
唔需要short到夾2-3%就夾死
開市call 博彈有冇得諗?
睇6成機會補裂口 但係佢可以先跌幾十點再補
你就會變左止好倉蝕錢 追淡就再夾到上4300
還有8分鐘all in,準備今晚4300
4100 又再會考驗多次
感謝你
試多次128-129 plz
時間尚早 對於es都係未有方向

咩棍都無意思
Sizing 太大真係長賭必輸
4H 圖想破前頂添
USD 爆升,股市又升係咩玩法
終於有方向

retest 4200 都極大機會

唔穿4100 都唔short
即使唔睇升都好 寧願唔做
晚晚都V 念唔到short嘅理由
Fair enough
肥so hold 緊咩倉

我成晚無做過野

睇ES miss曬啲個股 仆街
之前四成淡(UVXY SQQQ SDOW),上星期食左UVXY 加大部分sqqq ,sdow 唔理佢,但尋日以為cpi 會fake 完向下插,加左sqqq(急左D),以加加埋三成淡sqqq sdow ,但開市低位call 左做對冲上望128,下望120-118,我就滿足再all in Jake Paul

當然中間可以有改變諗法,睇收咩位
利申 我chill 分享下炸
每秒都跌緊錢 笑了 連升3日
咩位put / short ?
USD講大話
其實個市都升到好明顯,大家仲幻想會大跌
CPI,數據差唔一家會跌,未必一定因為A所以B
數據後睇市場反應,有d smart money知既野我地唔會收到風,佢地買上之後又有資金買,再到散戶。跟住反映係圖形上。個市一路都好似上緊樓梯咁。
所以先講trade what you see, not what you think。做淡都等到張圖落樓梯確認走勢先,我都試過做左邊行情,死唔順氣,結果輸到仆街,市場永遠是對的,我地只可以跟岩既方向走,唔係心諗果邊…希望大家唔好做燃料,good trade, get luck
熊軍成日有個幻想「而家數據點點點、經濟情況點點點,邊可能一直升上去」,但佢地無諗過呢d而家唔係有必然關係,或者唔係實時咁係股市反映出黎。
納指低位升返上去20幾%,無記錯已經超過晒以往熊市反彈個百分比。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞