ES NQ 牛熊互gel 討論區5 之 黎明昇起

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
先唔會
唔賭錢我
其實而家已經追到
好低level既trader先會trade自己既信念
叫嗰啲人做trader都侮辱哂同行喎
發生咗既野點trade?
trade得一定覺得佢會升/跌/升唔上/跌唔落㗎啦
雖然我係淡友同埋@4180~開左3月尾debit put spread
但見到s&p 成個經典bull flag pattern 都有啲驚
諗下cpi 點步署仲好 6.2或以下 點都係升先睇4300
6.2~6.5可能幾秒就大跌 有機會先跌後傻升
傻升市就會防佢見頂派貨 所以唔會入貨追
4300左右試沽

6.6以上 姐係通脹出現反彈 我會先追2成觀察係唔係熊市反彈已完成
睇情況再加多2成 之後等位全食等反彈再加倉
6.8以上 姐通脹失控 預期暴跌開始 會先追4成 之後再加多2-3成 同6.6
一樣操作
6.4% 典部署
先跌後傻夾 上面講左
Miss都升真係cls
以加姐係典?唔敢call put
大家睇開秒k真係難跟

坐下貨好似要比人抄家咁
你又有咩高見
炒飯巴有d見地
先試沽15%
cpi做完數都6.4 姐係通脹難以大回 大戶再點傻夾都無條件
先少量試沽 4300左右 再沽多5成
呢個真
短線唔跌中線都要跌你估真係晾係到玩成年咩
點都係要retest low

不過你地睇秒k我就唔知你地點玩啦
每日+-1%就哩樣個樣 又千字文分析
走勢上今日先升後大跌就好有熊2頂feel
熊軍唯一係驚cpi 高速咁大跌 大戶又唔炒衰退姐
依家係通脹高位維持 迫fed繼續加息+今年唔減息
往後大戶點夾都缺乏理由 今年都係睇先升後跌
一係上落市一係熊3 大市升夠自然會回返
已經唔知道你係催眠緊自己定點
定係你係好似個啲bot咁日日gen緊同一樣嘅句式出黎
最sad嘅會係當熊軍以為拎返主場,點知原來升多一個月可憐
將自己睇法打出黎 易d整理思緒姐 有重大失誤亦會有人提出
大多數熊軍都係等緊見頂架啦 唔會有人知個真頂係邊
Siu4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞