ES NQ 牛熊互gel 討論區5 之 黎明昇起

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
Where is 家鄉
How is ur put ?
渣緊
唔通chatgpt 同印度神童中左
佢以加咁樣完全唔敢加put, 佢一嘢直插簡單得多
好撚硬個市
時間線上唔認為會一步到位 見大市回調應先食等反彈再沽過

情況1. 通脤無大回 但失業率暫時無大升 但fed要繼續加息 今年唔減息 年中經濟頂唔順開始衰退

情況2. 通脹無大跌 但係失業上升 年中開始經濟衰退 但fed要繼續加息 今年不減

情況1+2 市場因繼續加息而大跌 之後再低位預炒減息反彈 fed會因為衰退而年尾減息 市場年中至年尾龍升 到真正減息果時就見熊2頂 大市因衰退出現2024熊3

情況3. 下個月開始通脹大跌 失業率無升 預炒金髮美女 升破4300 龍升牛1
情況4. 下個月開始通脹大跌 失業率大升 衰退即將出現 市場先傻升後再炒fed減息再傻升 之後同情況1+2一樣彈完散開始新熊市

債息倒掛衰退100%機會出現 而通脹似乎唔會大跌 所以係情況1 or 2
即刻升返晒,真係撚狗市
夾人夾到懵撚左 雖然未 dayhigh
我d short 都差唔多break even
你有short?
好少見你有淡倉
如果要迫自己對賭數據 or 日日短線交易 姐係同大戶ai對抗
人地大數據 夾到咩位熊軍投降1秒就判斷到
所以只有方向正確地坐貨 睇定d大位穿左先投降觀望才有機會長贏到大戶
不過係熊市先麻9煩姐 牛市我月供美股算仲同你日日睇咩線咩線咩
真係拉升
所以daytrade 唔認輸嗰d 人真係曬鳩氣
日日浪費青春 又贏唔到 又會夜訓早死
翻工對沖
但唔見得乜線物線好準,
我見到既係3800一路升穿晒d線,
熊軍只可以無限上移個頂,4000,4100,4200,
之後又睇4300,
都係果句,做淡坐少少好正常,
但如果坐10個8個%就好誇張。
啱啱pm 有開淡
無tp依家夾到原位走
真係撚狗市,
點分析都好,好似跟歷史等減息果下先short會好d
無分析的 我純睇candlr 即市郁嘅力度
半導體直一直
我知
我指炒飯巴既分析,
佢分析其實好正路,
不過個市就係要升,都係吹佢唔脹
所以go with the flow 最實制
只係貪心 以為downside 強 無tp
將來用tqqq對沖算 姐係我之前分享的入voo愈跌愈轉少量去tqqq
AI依家只會愈來愈勁 今日個市歐洲收市之後先見頂開始跌勢都唔出奇
你就係吹佢唔脹 所以依D位唔重倉
agger 淡友唔可以sh

有下限 無上限 唔worth
下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞