啟德單嘢先知原來咁多人內心係睇唔起公屋撚

324 回覆
157 Like 739 Dislike
心靈呀

公屋果然多文盲
pin this喇,根本呢個位就算唔起公屋都無可能媲美市區既價
有手有腳唔排得公屋
絕對唔係睇唔起,不知幾想住

退一萬步嚟講就算係咁又點?呢班人唔使住?唔住你呢度咁住去邊度?

即係住第二度影響到其他人就得,係你度影響到你就唔得?

仲要唔俾人評論,得啟晴村係咁?
都係錢作怪 如果調番轉個現象
香港起親公屋附近樓價升到飛起
我諗冇乜人會嘈
益自己咪講左翼囉,益人咪咪叢林法則

連登仔=乞衣
大人與賤人
赤柱都有公屋 ...
又唔見有人嘈
連登仔話佢個fd住公屋大把錢
仲有連登仔呢
班友18歲同佢哋老竇老母一樣㗎,有手有腳排公屋,淨係返啲現金出糧嘅炒散同part-time,然後同人講自己冇錢好窮賣慘,周身奢侈品名牌溝女爆房吃喝玩樂唱K打牌party Room 諾士佛台飲酒 月月清,嘻嘻

即係同KK園嗰班仆街一樣,出咗事差唔多收皮就喺度叫人救佢返香港,返嚟話好慘講故仔賣慘,自己有着數殺人,玩女賺錢就唔講

你想請佢走,好難 一陣又賣慘,一係就屌你社會乜乜乜欠咗佢
網上姐,現實都係自以為高人一等既嘴臉既話,果d人本身都唔係咩好人架啦。
公屋搞到跌定交通
單軌收皮應該影響仲大過簡約公屋
如果有單軌咪值
加無敵海景
其實唔係歧視公屋,係政府做野果陣有冇程序公義。

個背景係,呢幅係一幅「商業地皮」,要改劃就要經程序商議,並唔係兩日衝關唔係兩星期內既事。咁你一開始叫人買樓,有哂藍圖,郵輪碼頭,甲級商廈,沽勿論你個vision係點最後成唔成立,人人都係因為你個planning 黎買入等待,有發展預期。

即係黃埔站講左又唔起,要起公屋,黃埔花園業主會點?沙中線講左又唔起,啲路用哂黎起公屋,沙田居民會點?

而對於呢件事,政府既回應係「世運道用地以2年建築期、5年使用期為預算,屆滿後便釋出用地,讓政府按原有規劃意向落實發展。」你信唔信佢起完一堆公屋後五年即拆?香港房屋問題係五年內解決?

其實如果單單講歧視公屋仔,係上唔到大枱面既,歧視就一定嫁啦,但你唔好sell我話呢度係商業發展區然後夾一堆公屋出黎,咁你政府自毀城牆你果啲咩一個二個發展藍圖仲有冇可信性?點知你會唔會突然又黎起公屋呀?
睇唔起公屋撚 (X
成個社區啲人會變得好魚龍混雜 (O
徙置屋都拆哂
證明左會拆 遲下跌小小一定係要入貨
到拆左啲公屋就會爆升
個社會扭曲搞到十萬歲就鼓勵排左公屋先
個個係香港生活都係想有層樓安安穩穩咁生活
唔係成個社會咁扭曲 呢種18歲就鼓吹人排公屋既思想就唔會咁盛行

香港大把人窮一生就係為左層樓去養老
自然18歲排公屋就最簡單既方法
算啦 做業主就望自己層樓升
任何不利既野都係會反對
咪比佢地感受下呢個香港有幾荒謬
反政府就唔會on99信佢買啟德
得藍絲同港豬早伏
你唔好攞果一萬消費券囉
岩岩買左啟德果班驚即刻變副資產啫
不過19年後仲買樓果班都係抵死架喇
班友18歲同佢哋老竇老母當年一樣㗎,有手有腳排公屋,佢老竇老母教佢食人攞着數嘅心態
唔係話你錯
負皮係俾你竟然覺得一個咁講錢既地方會有好多人同你一齊講不分貴賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞