啟德單嘢先知原來咁多人內心係睇唔起公屋撚

324 回覆
157 Like 739 Dislike
執法都一港兩制喇
唔係睇唔起公屋撚
係d公屋搞到啟德樓價跌咗
顯徑果邊d私樓邊會睇唔起公屋
無公屋就唔夠人口爭取顯徑站
相信連登有班人係日日開口埋口話人左膠,但講到錢/收入/住公屋就變到勁撚左咩人無貴賤,笑死
第一日做連登仔?
憎人富貴厭人貧
住啟德嗰邊啲藍絲中產反應好大
唔係睇唔起,只係唔想公用野起係自己果區
你試下起墳場,一樣大把人反,但應該無人睇唔起先人係咪?
根本係啟德班傻仔接錯貨乘機發爛
錯信以為啟德真係值兩萬五蚊尺,根本起唔起公屋果個位都唔值
人就無分既,但樓價就有
要控制樓市升幅,只要建公屋就可以了
留咗黑幫,公屋仔女小學初中已經入咗黑社會,有啲仲做埋大佬 睇吓啲Band 3中1都可以留幾年級 16歲都嚟緊啦
睇唔起好正常
住公屋=無錢
平時口口聲聲叫人包容猩港人,而家準備做鄰居又大大聲反對
睇唔起係睇唔起入邊啲人

睇唔起18歲有手有腳排公屋,淨係返啲現金出糧嘅炒散同part-time,然後同人講自己冇錢好窮賣慘,周身奢侈品名牌溝女爆房吃喝玩樂唱K打牌party Room 諾士佛台飲酒 月月清,嘻嘻

即係同KK園嗰班仆街一樣,出咗事差唔多收皮就喺度叫人救佢返香港,返嚟話好慘講故仔賣慘,自己有着數殺人,玩女賺錢就唔講
啟德單野公屋撚都反啦,區內根本唔夠食店,得一個街市仔同百佳
尊重連登仔女老竇老母,同埋尊重連登一大眾公屋申請人
如果冇人反對應該唔會影響咁大
而家佢地業主帶頭唱衰自己個區,跨張有公屋既壞處,想買既人都考慮吓啦
佢地自己係公屋仔囉因為
淨係連登住公屋就最鍾意分
市區公屋睇唔起天水圍公屋,新公屋,又話睇唔起舊式公屋,根本公屋撚都睇唔起公屋撚,根本就雙重標準嘅
信政府買啟德
你想佢地有幾醒?
藍絲瞓身支持政府,舉腳贊成臨時公屋, 不過反對起喺佢哋附近嗟。
香港好大程度就係呢班人搞亂,搞到過去幾十年年青人好難買樓
因為班公屋先成功有顯徑站拎番黎
我有朋友住啟德, 佢話啟晴邨同出面D 公屋好唔同, 好似返左大陸咁。人口質素好低, 又多傻佬, 所以唔係住當區人唔好評論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞