啟德單嘢先知原來咁多人內心係睇唔起公屋撚

324 回覆
157 Like 739 Dislike
咁事實上公屋人真係好低質
低學歷低收入
成世淨係識諗點分戶住大啲
有條廢中同我講
佢一生人淨係會填三張form
公屋、綜援、樂悠咭
我地公屋世家都好憎私樓,自私圍撚住哂阻住人行
你住過就知 有幾咁劣

落公園行一轉
細果班,公園打尖踢人乜都有
大小小果班,擔住支煙起到噴

行下商場後樓梯,d 尿味臭到屎
唔鬼識去洗手間

最常見劣行就係屋邨m記大家樂
班廢老坐鬼晒起到
我想食餐m 記都無位

以上對私樓仔其實無咩影響
好正常
唔係真係以為得公屋得天下掛
又做政府發聲蟲想帶風向?
樓主想將個重點引左去中產同基層鬥爭

實際個問題係政府規劃不知所謂
睇唔睇得起係另外一件事

有冇必要喺啟德站上蓋起公屋又係另外一件事

細個唔好好讀書,大個咗又唔好好工作,咁你咪住遠啲囉,住啟晴邨嗰啲,住安達臣,住新界

最緊要嘅係,而家起啲公屋都唔買俾香港人住
有次公屋商場出job
屌拿星班友真係化外之民

派嘢呢頭拎完就走返去隊尾再排過
畀人認到柒咗仲要大大聲屌話你唔啱
有無見過公屋啲白卡醉酒佬廢老同蝗有幾唔衛生?
唔係私樓無 但公屋比例一定多啲
住公屋不嬲都被人覺得低人一等 理得你好有錢 總之住緊公屋就係窮廢無出息 要問社會乞求住屋資源 懶
你見今次咁大迴響 班公屋廢閪都無出聲支持起簡約公屋 都無出嚟聲討班啟德業主 就知佢哋都知自己咩料啦 成腳狗屎踩入人哋地方 自己都睇唔起自己
睇唔起係睇唔起入邊啲人

睇唔起18歲有手有腳排公屋,淨係返啲現金出糧嘅炒散同part-time,然後同人講自己冇錢好窮賣慘,周身奢侈品名牌溝女爆房吃喝玩樂唱K打牌party Room 諾士佛台飲酒 月月清,嘻嘻

即係同KK園嗰班仆街一樣,出咗事差唔多收皮就喺度叫人救佢返香港,返嚟話好慘講故仔賣慘,自己有着數殺人,玩女賺錢就唔講
公屋得啲大陸佬/廢老/白卡佬
正常香港人係住唔到公屋嘅
有咩值得睇得起?
鬼叫班公屋仔冇錢咩
啟德班有錢佬一定會歧視同bully啲公屋仔
啟德商場d舖頭食肆 識玩一定要玩雙重標價 手持私樓住戶證一律8折 未能出示一律劃分為公屋廢户 原價收費 自己啟德自己救
而家俾人bully返轉頭啦
當然啦, 你有冇見到康樂園有站?
住左好耐公屋完全唔覺有你所講嘅問題
你就低質
日日打牌除左mk仔其他人都係?
吹到
人地行去新蒲崗食 洗撚同啟德果d爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞