Samsung Galaxy 討論區 (224)S23幾時開賣啊?!

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
要親身摸實機去試

睇片唔準,又唔知佢set咗啲乜
肯定比我踢爆,係用s23u(vc)對比s22(graphite)
如果係對比s22u提升2.7倍有咩可能摸唔到50
屌你人地外國1號定今日貨都到埋
香港連價錢都無
Gos未熄咪唔得
強國都到埋手
lm睇熄gos都過唔到50 佢開原神已經default係performance mode
香港一向都不包括係全球入面,由NOTE 7 回收已經係咁
媒體定咩先

香港都有人到手架
唔拍片黎講

電腦計相, 果堆48MP 64MP 108MP 都係N合1變做12MP
或者用去拍8K片用
Pixel 玩到個12MP 出神入化算係代表作

當DC仔咁睇, 高MP sensor 大, 但鏡都要再大, 不如唔駛追像素
都係12MP 1/1.7", 1/1.76" 最平衡, 而當主鏡頭 1/1.7" Sensor + 光圈1.8, 鏡頭等效24MM 光圈都F8, 同M43 kit 鏡差唔多
其實正常改進已經好好 唔好搞D新野
好似8gen1 倒水 通常第2代先穩定
手機影相始終都係大眾萬能auto mode行先

其實發色靚反應快已經合乎大眾口味

用人像mode都會有人話點解背景濛晒 真係用pro mode嘅都真係極少數,否則其實就算舊機pro mode有30s shutter加減光鏡都做到好多效果了
人地先行者到開埋箱
8gen1倒水係三星問題
8gen1+tsmc制完全冇野
乜水呀
https://www.samsung.com/hk/mobile-accessories/galaxy-s23-ultra-frame-case-black-ef-ms918cbegww/
呢個係咪FOR 平時內置8仔拍卡FAIL嗰陣攝張真野入去代替嘅殼
即係加價囉
香港唔出應該係
三星唔會格外開恩
s23+黑色都無咗512
比幾百換電又可以等多一年
開左效能管理超過50fps
有近55可以打了
強國試左好多次提早出貨
無測溫,等埋其他review先。之前46度唔算低
我係九龍灣換過,佢無清我個battery charging recycle,
換完等於無換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞