Samsung Galaxy 討論區 (224)S23幾時開賣啊?!

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
基本上影文件,我會用 3x 鏡影
正常+應該勁過ultra
3x鏡影究竟部手機要拉幾遠
咁佢8G2 可能都要1日2充
20U嗰個差好多的,根本用唔到
20U影近野是戇鳩的,會彈個提示叫你唔好用1x main cam影
我睇完都覺得同我部n20u好似幾大差距
好似廢老影相手勢咁
另一個測係話+勁過Ultra

應該睇情況會有唔同,好似得ultra有1-120hz而plus係48-120hz。
諗太多純粹係中國人工貴左
https://youtu.be/qdjASN3mHIE
iphone d 多好似Sony d 無反咁偏黃偏綠

https://youtu.be/qdjASN3mHIE

iphone d 好似Sony d 無反咁偏黃偏綠
細機贏14pro
首發狗衝啦
s23 贏 14 pro
預佢差唔多好啲,23個moon見佢最後已經dim咗。同埋用緊覺得14pro待機跌電控制得好啲,但該有嘅老毛病繼續有(等1-2秒先著moon、無啦啦黑moon起唔返機等)
如果性能 23 係咪普通iphone 14 個d levels
視乎用嚟做咩

ip14得60hz moon vs 23嘅48-120hz,打機23今年散熱都上咗vc好過22嗰度用graphite。

執相/ren片應該ip會lead住。

相機反應應該都仲係ip14>23,雖然未出都係睇片估。

不過用落應該唔會差太多嘅。
堆 KOL 應該有保密協議,賣街先可以屌
衝首發果啲一樣要做白老鼠
仲未計有CPU降頻模式可以慳電, 不影響120HZ同功能
巴打14pro 有幾多SOT? 我諗s23喺4g/5g 下應該食電過iphone
所以平時出街用續航力應該差14pro少少
出街計AOD off 唔用股票app唔打機全程4.5G按比例換算大概7個鐘上下加減30分鐘,有用adguard有上連登

如果返工日一用股票app就倒水
覺得s22啲官方殼好似啱我啲
冇咗除咗背板變bumper嗰隻
用3倍然拉遠啲影就會解決問題
仲有devilcase嘅
雖然spigen ringke 呢啲係幾高汁又唔貴
但確實係冇得玩款 太過素
有時諗
120hz 係順D
但我其實唔太用到,又食電D
依家我A52s 都冇開90hz

當然,好在佢係48-120
鎖死120我就唔開了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞