Samsung Galaxy 討論區 (224)S23幾時開賣啊?!

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
用慣120hz回不了頭~
順咁多都唔太用到
可能係啲前iPhone user慣咗想平就買前代or前幾代就得
但喺an機世界唔係咁簡單的
學下睇下spec睇下啲評測真係咁難咩
請問bud2 pro 淨係帶左手邊係咪聽唔到電話
想平我只會推S21FE / A53
我覺得唔係冇睇spec/評測
反而調番轉就係睇完覺得買減價舊flagship抵玩過啲新中階機
如果有得鎖90hz然後多啲電都唔差 感覺60去90明顯過90去120hz
從來唔鎖90hz
咁貴買部機唔想成日就住用
講起電 以前用note9 note7 s7嗰啲 最自豪就係10%以下嘅電倒得特別慢 特別係最後嗰1,2% 試過講電話講多10分鐘都未熄機

依家用S22U 上一秒先彈15%低電量通知 2秒後已經14% 再碌一碌直接10%倒數 然後到3%熄mon放係度 唔夠2分鐘關埋機
推人去死
係都買A52s啦
買鬼到咩 最盡應該得A73
原來a52s都係120鎖
啱啱開咗一開真係好順
都係講緊多個選擇自己揀,例如預咗出街出得耐唔想帶尿袋咪自己做trade off

又或者旅行又係
A52s香港出咗冇耐就賣曬

真係神機
最緊要自己ok
仲要冇行貨又冇保養又用唔到八達通
三叔問題係有啲app開關或者切換嗰陣成日無啦啦會閃一下,搞到成件事好似唔順咁 你睇佢開關weather嗰度已經見到
本身設計係咁
點會by design咁專登去閃,明顯係無做好presentation將成個flow整得靚仔啲
你SEND FEEDBACK比佢, 我冇用天氣
我用天文台APP
唔關單一app事,其他某啲切換都會係咁

當然呢啲都係精益求精,但我自己覺得呢啲門面野重要過你背後搞一大堆野然後無人feel到
試下用mini mode再較手勢優先 會少啲咁既情況
thanks. 未試過mini mode,暫時感覺良好。手勢優先一直都係。

另一個最大差別係share function,ios彈個share畫面完全係flawless,三叔雖然已經執過幾次但仲係明顯差一截。明明又唔係啲咩rocket science
又唔係咁講,如果無火龍u啲人買返上代我都覺得可以接受
睇返能效條斜線,由845到8gen2中間係得三星製果幾代係凹左落去,真心接受唔到件產品係科技倒退如果幫趁佢等於支持三叔以後繼續出缺陷產品撚鳩user
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞