Samsung Galaxy 討論區 (224)S23幾時開賣啊?!

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
最後一代SD卡旗艦
對,忘了
應該23+
s24應該唔會再食s23老本掛話時話過保換電大概幾錢
啱啱睇要$420蚊,s10到s22都一樣
420 仲駛唔駛檢查費?
應該包咗
因為個 breakdown 應該係檢查費 $200 + 電池 $220
tm roh繼續係度,分分鐘s25都繼續8gb ram
根官方標準係無,除非格外開恩
油畫化係一定,100倍丫嘛
官方換電最on9係要洗機
三叔個邏輯係檢查費點都要比,你再換電或者維修就可以抵扣
https://youtu.be/y03oL1yEvTY?t=216
shutter lag, 唔知camera assistant係咪真幫到手
其實當iPhone都慢慢俾到6GB嘅時候
Samsung反而hold住8GB咁耐
真係好唔尋常
用而家啲機都試到架

呢邊將shutter lag變咗個公廁字

起碼分兩種,一種係佢影完出嚟閃嗰下同出嚟實際拍嘅有delay

一種係直頭㩒完制過1-2秒先閃去影

成日都撈埋咗嚟講
據說九龍灣專門店唔洗洗機

但係聽返話佢地唔會主動calibrate返個電即係無用,唔知同佢講返可唔可以cal到
發光物料好似唔同咗,話係e6,慳電啲
但唔知關唔關事
唔係話22U嗰陣吹大咗咩?嗰陣睇返好似話就算焗部peak brightness都上唔到1750nits
想買 s23u 紫色 512 點解官網黑左
姐係無行貨?
應該samsung發現會介意嘅人通常都會追spec,就想谷人上ultra。如果唔係一般人最多打一兩隻game,8gb對佢地影響唔大

我自己最多都係用到6gb,平時4.幾
嗰個ram management長期都唔會顯示爆的,但實際啲app係會reload

我唔識technical點換算啦,但感覺samsung要10-12gb先頂到ios 6gb 唔計ramplus因為我覺得ramplus唔係單純咁加上去
如果唔追求鏡頭同CPU嘅話S20有齊5g+120hz+12gb ram+sd卡+ufs3.0日常用已經好夠啦
不過我都係會換S23U
鏡頭拍出嚟我覺得唔差架

係死在反應唔夠快 咁多代嘅通病

之前有一度盲測,反而係啲舊機嬴新機 (note10+最多like )
為咗舊電上23+
S23U鏡頭反應好似仲係冇iPhone咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞