壽司郎屁孩父親落淚致歉「他有在反省」找律師備戰不敢多言

777 回覆
529 Like 66 Dislike
我唔知我啱唔啱,我搵左好耐都搵唔到有關肖像權既相關法律。

只要唔商用同唔發佈就得,係公眾地方照相好少聽會係犯咩肖像權,尤其係影境。
我會拍拍佢膊頭再同佢講如果你愛個仔就要比佢一個徹底既反省。一野告到佢永世唔敢食壽司,屌你老母日本之恥
應該冇權要你show,依個私隱黎。不過你驚之後比人睇就變成你「自願」show比人睇。
學強國人, 它只是個孩子啊
都冇乜機會打甩架喇
同壽司郎講下假咁咋
土下座啦
生咗出嚟唔好好教,個老豆都有責任
呢次奶趣油下次咪奶完舊壽司放返上去
壽司無得收埋啦掛
所以上面先話會無哂迴轉壽司
反省完都係諗唔通就會架喇
係咪同支那人一樣?
呢次真係睇人仆街最開心
陰濕果陣應該係,你睇佢自己D日劇都略知一二,
不過平時掩飾得好姐
之前有一單係有條友搭搭下車鳩叫自己中咗武肺,都係用呢條拉咗(而唔係用日本嘅599)

個門檻應該好低
首先想知告條日本MK啲咩先?

不過全世界都有好多個腦裝屎嘅後生仔
D騙案出神入化,支那都要學嘢
生意係差左
但年頭sushiro為左搞返好條數
做左一系列宣傳
係依d時間
爆d咁既野出黎
嬲到仆街啦
唔會
可以查下少年a
一個殺細路既大仆街十令廿年後仲可以出書
全日本生意人支持個細路冚家剷
事後斷絕個個都識啦
事前你點教個仔
搞出個大頭佛就想拍籮柚走人?
鳩search已經有講肖像權主要係民事訴訟,所以係佢有錢告你已經夠你煩,告得成仲要賠錢,你可能以為係刑事所以要寫明有一條法律先告得
題外話香港雖然冇肖像權,但你同一個地點多數以影景為由影到同一個路人又令對方不安,都可以告你遊蕩,呢條係刑事,罪唔罪成係後話,但民事上冇得好似日本咁另外自己追究,罪成都唔會有賠償

https://www.gotrip.hk/%e6%97%85%e9%81%8a%e7%86%b1%e8%a9%b1/%e6%97%a5%e6%9c%ac-%e6%b3%95%e5%be%8b%e9%99%b7%e9%98%b1-gt05-339674/17/
收左電視台錢都袋唔得耐...
應該係民事啫,高中生冇錢冇資產怕乜你告
毒咖喱案
個疑兇間屋都比人燒埋
咁似中國香港既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞