Netflix 禁分享密碼方法 同住者必須每月連一次居所 WiFi

364 回覆
33 Like 577 Dislike
join netflix 邊係亂洗
要用就要俾錢好合理

所以我入百佳拎嘢都要俾錢
要用就要俾錢好合理
其實唔係好明個玩法
一個主,四個副
五個人都要定期入一入主果個既network?
咁如果其中一個副係用smart tv 點計?佢過黎我屋企果陣要用一用佢部電話login?
咁我用一個device 幫佢入咪得?

係咪咁?
Netflix 呢次搞得成
迪士尼加隨時都咁做

好似啲電話咁 Apple 做啲仆街嘢 cut 火牛 耳機
轉頭其他廠samsung 嗰啲見冇咩大影響 就會跟到足
如果係唔同國家劇集唔同嘅時候其實唔會有衝突,反正你個region都無套嘢
咁你咁啱搵到幾個咁既人 可以錯開埋國家去夾 係得架
smart tv 點驗?
smart tv一樣要連wifi, 同可以要你入驗證碼
即係其他users 唔可以用smart tv 入?
唔係既點抬部電視過黎入我個network?
咁而家有咩影響到你
最多都係麻煩少少
不足掛齒喎
所以佢個做法咪就係想block走你呢類user
要同住者先比你用

如果主帳login smart tv, 唔洗驗證
如果副帳login smart tv, 主帳用開既設備常用既wifi, smart tv login到同一個wifi就冇事
咪係囉,都唔知做乜
咁其實個主帳戶間中用下其他user login 下本身個wifi 咪得
netflixhappyshare@xxxxxxx.com
照你咁講呢個政策咁成功,Disney點解唔跟?
唔係 佢有寫會認device 你主帳device幫副帳login wifi應該冇用
同埋一帳號可以用係多一個設備 所以先會分主要設備 (唔知係自動分定user揀)
副帳要用佢自己主要設備每月connect一次主帳常用wifi

即係你副帳如果只得一個設備又係smart tv, 又唔係同住 咁就應該冇得玩
如果副帳係mobile+smart tv, mobile係主要設備, 你用佢connect每月一次, 之後去番smart tv睇應該都得
應該唔得, 上面解釋左
會認埋設備
i see
咁其實都唔難解決
只要有幾部device 就可以幫副帳搞掂
都未必 點分"主要設備"係重點
我係netflix會用你login時間去自動分 唔比user自己揀
即係你要經常用幾部device 幫副帳開住先得
佢咁樣玩,只會令更多人去返搵link 算
尤其是而家九萬個平台,有時想睇某套野搵完netflix 無,搵disney+ 又無,最後都係google 算
若要驗證裝置:

Netflix 會將連結傳送到主要帳戶擁有者的電子郵件地址或手機號碼。

此連結會開啟具有 4 位數驗證碼的頁面。

您必須在 15 分鐘內於需要驗證的裝置上輸入此驗證碼。

如果驗證碼失效,請在裝置要求新的驗證碼。

成功登入後,該裝置就可用來觀賞 Netflix。

set auto forward la diu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞