Netflix 禁分享密碼方法 同住者必須每月連一次居所 WiFi

364 回覆
33 Like 577 Dislike
可唔可以講多少少
其實搞開SHARE acc賺錢果D, 整個自動forward email 已經搞掂
你話
照你咁講大公司永遠唔會蝕錢
香港Netflix無發展啫
外國Prime Hulu Peacock AppleTv+都多嘢睇
Prime仲有得睇live美式足球

Netflix睇global market就死得啦
Share acc
抵玩方便就睇

垃圾內容仲要麻撚煩搞鳩人
我乾脆一蚊都唔俾佢賺
咁咪要每次問返朋友個驗證碼係乜
又唔係熟到咁 都唔想煩親人
開心版係咪姐係睇盜版
講到得香港屌咁
你想睇港產的話我覺得D+好啲
石頭腳
有地方已經實行左,如果係仆哂街佢重唔會推落去?
自從推左之後,股價就一直節節上升
條數就唔難計,人數*價格=收益
人數減少價格上升,收益跌咪唔做囉,升咪go囉
唔一定要賺,蝕少過以前已經值得做啦
我唔知佢實際會係幾錢,但根據之前報導
大概就係將依家多人plan分左做兩種,同住就原價,非同住就加多幾十,好明顯市場就已經講左啲人wfc果幾十蚊

你以為我講「計數精過巴打」係串佢?純粹係你地話Netflix會因為依樣野收皮前唔做下功課啫

或者Netflix會收皮,但唔會係因為依單野,咪比我睇死Disney遲下照跟
直接限制每個account 只可以同時得一個裝置開netflix 就搞掂啦。
麻撚煩又迫人cut 咗佢上網down
Netflix如果肯開多個tier叫Netflix International 可以唔使vpn睇晒所有其他國家啲限定野就正。
收貴啲我都俾

(而家自己account, 唔會cut)
佢個初心已經跌撚咗
應該難啲
版權問題佢官方自己去做好易比人告,由其是係咁多國家做生意,無可能個個國家既官司都贏哂

所以佢依家政策似係由得你地自己用VPN唔會阻你地就算
咁如果主account係NowTV box?? 永遠都冇WiFi
但佢又block人用vpn嗰下死
人地幾千萬年薪都要連登仔教人點做 CEO
所以幾時都話連登仔臥虎藏龍
呢度已經有個 CEO 係度會我地
有神快拜
作為人父嘅我答你
咁有米洗乜 share
佢做到今日咁大點會淨係share Password 嘅功勞
佢將租碟 online 化
嗰種方便先係主因
BT 咁麻煩
咩年代呀依家
唔通你仲 dl mp3 咩
Spotify la
趕走啲乞衣姐
搬去公司住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞