有在外港人近期郵遞申請續領特區護照 被入境處通知必須親自返港辦理 不能寄往中國領事館再取!

310 回覆
249 Like 7 Dislike
咁可以食住上
特衰政府以為咁就玩到嘢,天真啦,只會比人知道你有幾衰
BNO全名係咩?
巴打我建議你諗下先再講
睇左喇 搞唔掂咪番黎拎囉
一係就唔好要
要人地d野就要跟佢玩法架喇
點都要現身一次
有啲人掉低老竇老母走咗諗住一世唔返嚟

咁返嚟一次咪當同佢哋拜山囉

唔係咁都有滿意吓話
其實最安全就係BNO +HKID
係香港機場唔方便
但係去到第二道都好方便

仲要BNO有緊急護照
咁都叫惡
第一日上網
Eligibility
To apply you must be living in the UK because of one of the following:
...
you have permission to stay (known as ‘leave to remain’) or are settled in the UK (known as ‘indefinite leave to remain’), but you cannot get a passport or travel document from your country’s national authorities
You must be in the UK when you apply.

visa =/= leave to remain
明明就係人哋一句唔收就可以收番 香港人點解可以講到自己有得揀咁 都唔知邊個先係bootlicker
咁有BC未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞