有在外港人近期郵遞申請續領特區護照 被入境處通知必須親自返港辦理 不能寄往中國領事館再取!

310 回覆
249 Like 7 Dislike
正視聽講一句

今時今日香港人連投票權都冇
唔算係公民 更加唔好講幾多等
流亡還流亡
移民還移民
係囉,好多人都1-2年內返香港一次
返香港再續咪得
白紙黑字寫到明可以喺外國拎,關權唔權利春事?
正常人身家清白咪有得外國拎,身有屎咪冇得外國拎囉我就啱啱外國拎完,有咁難明咩
完美演譯鳩噏真係冇成本
加拿大都好似唔洗良民證
利申:我都係聽番嚟
你成段野無一句係答到問題喎

1. 白紙黑字寫到明可以喺外國拎,關權唔權利春事?

2. 點樣由你嗰句"因為海外拎護照係方便你嘅安排,唔係一個權利"推論到個人背景影響?

3. 如果係個人背景影響,我咪講中左係政府單方面改規則,你係咪覺得無問題?
好在上年續領左
寫到明係假設你身家清白,唔清白有乜好講
基本法夠寫明你有呢樣嗰樣自由,坐監一樣冇哂,咁唔通又係單方面改規則
你識唔識中文?

1. "因為海外拎護照係方便你嘅安排,唔係一個權利",呢句野邊度可以引伸到同身家有關?

2. 白紙黑字寫到明可以喺外國拎,關權唔權利春事?

3. 我係問撚緊你係咪認同政府單方面改規則係無問題,唔撚係講佢有無單方面改喎,有幾撚難明?
佢點樣單方面改,從來所有寫出嚟嘅嘢佢都有discretion決定,而家咪見你身有屎焗你番香港囉
你唔睇清楚terms and conditions唔等於佢冇呢個權迫你番香港
移民離開香港唔好再交稅供養共產政權係好事,但係你散播假消息又係另一回事

成日聽埋黃世澤啲戇鳩評論叫人飲山澗水,21年8月香港會鎖港永遠冇得離開,散播恐懼正仆街

黃世澤連登支持者及打手名單
https://lih.kg/3223579

正牌黃世澤-黃世澤本人,溝唔到張寶華遷怒於人

下亞厘畢道-畀人ban咗黃世澤前分身

交加街38號-下亞厘畢道嘅新account,都係黃世澤分身

算紋(新名:滅共歸英除公安)-牙石打手,最鍾意用金剛棒問人係咪共產黨答完之後不了了之純粹抹黑

SiegfriedL-牙石打手,貼一啲唔關事嘅塗抹黑你係共產黨

wenliyang-牙石打手,會懶係持平咁分析但係最後幫黃世澤洗白,善用偷換概念等方法幫黃世澤洗脫罪證經常出現於交加街38號嘅文章

莫道桑榆晚-牙石信徒,無條件唔思考盲目信從黃世澤所有主張,甚至認為坐監暴動手足都係鬼

VamosRAFA-牙石信徒兼連登著名五毛,唔單止幫黃世澤洗白,仲要屈鳩當年行刺何君堯嘅勇士收咗錢做嘢嘅五毛

淫賤冬瓜盅-牙石空白打手account,帶風向叫人聽黃世澤戇鳩評論,抹黑人哋係五毛

信Elon悔終生-牙石打手,成日share佢啲垃圾片,死不悔改

日日中伏-牙石打手,會抹黑批評黃世澤嘅人係五毛

安子-牙石打手,share世柒戇鳩言論屢勸不改

反烏杔邦-牙石打手,share世柒戇鳩言論屢勸不改[/quote]
我親戚話唔洗,會唔會以前唔需要?
親戚70年代移民,可能以前個個都係良民
天真過天真嬌
原來係牙石國安黃世澤嗰班簡體字五毛
睇路啦佢係黃世澤嗰班打手,仲用緊簡體字
外國留學唔見護照點算
講完自己有冇笑
又係你仲撚樣
仲未死?
呢d走左既無資格拎特區護照啦
點解無資格?
係串柒柒催人搞到人地玩返轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞