有在外港人近期郵遞申請續領特區護照 被入境處通知必須親自返港辦理 不能寄往中國領事館再取!

310 回覆
249 Like 7 Dislike
換身份證係咪都要返香港?
P.8
To be eligible for a COT, applicants must have been formally and unreasonably refused a passport by their own authorities and have either been:
 granted indefinite leave to enter or remain in the UK, or
 refused asylum, but granted humanitarian protection or discretionary leave to remain in the UK.

BNO visa 未去到+1 果年係無ILR
而大部分用BNO visa 既人都唔會拎到humanitarian protection
可圈可點既係discretionary leave to remain 包唔包BNO visa,但大機會唔包
因為BNO visa 唔係一個discretion 既產物黎
未喎
你夠未
申請緊係得 批唔批就唔知
遲啲我會試下申請
諗住去左立陶苑/德國先因為有免簽
傻9明知一走出去>5+1年,為慳個$340廁所板renew fee都唔早D續,大安旨意,抵L死啦,因小失大
芝港共係明玩你架啦,要本野咪買來回機票返黎拎囉之前有犯事既,係擺明捕9你架啦
仍然係果句,有犯事既都仲申請香港護照,要去支領事館拎,係咪忽左
佢係要玩鳩你
叫邊個拎都唔得
你估你係晚晚舟
真係比人搞緊既走都走唔切啦,仲去入境處搞咁多野申請搏拉?
咁而家又申請咁聰明?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞