【真‧真‧真大結局】飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」

436 回覆
551 Like 31 Dislike
今日我都同心儀的女生玩左場緣份遊戲,但我最後搵到佢,謝謝你提供靈感俾我
gay廉你會唔會寫埋呢一個ending po上黎?

係囉 想睇埋

我都係🤧
忌廉巴打,我係大版睇住個故ending,真係有d sad
可能之前我都遇過同bobo同一類型既女仔,有d代入左
多謝忌廉巴打
呢幾年多野做之後就少左睇書/高登估(可能因為搵唔到好睇既)
但呢個估我睇到停唔到
你既文筆好扣人心弦
多謝你比左一個咁好既故事我
希望你繼續寫多啲好故 你出書我一定支持
回憶是美好,現實是sad end
諗起之前有個同bobo好似嘅女仔 果陣我啱啱同女朋友分手 咁啱之後我有個手術要做 佢知我驚知我擔心
所以佢一直o係到陪住我 氹我開心 叫我唔洗驚 佢點都會陪住我
佢一直想我開開心心咁過落去 我地一齊打機唱k出街食飯 四圍玩 但去到最後因為我驚手術完唔會見得返佢 就趕走左佢 睇住個故 就一路諗起佢

另外呢 巴打我追左你d故好耐 次次都正皮你 今次第一次留言 你d故真係好好睇
sad得黎我覺得係最好既結局
但係按腳點解唔玩埋對腳 反正摩天輪冇人見到

可唔可以形容多少少對腳?

因為加咗對故事一定係唔好
有冇打算寫下外傳

暫時無啦
樓主,唔介意講的話,係咪真人同真人bobo 都有過咁甜蜜的六日?

唔係呀
btw gay廉肯出書我一定會買
唔好再話自己無人支持啦

信住你先啦
有緣無份真係好慘
諗番起一個中學女仔本身幾fd
可惜因中學d撚樣好鍾意傳下緋聞搞到大家好尷尬
到後來分埋班再加上之後佢又番大陸讀書
搞到而家大家好似陌生人咁
諗番轉頭真係覺得自己好撚失敗同好唔成熟

以前細個個陣都因為「怕」而失去好多野

把握好而家
今日我都同心儀的女生玩左場緣份遊戲,但我最後搵到佢,謝謝你提供靈感俾我

咁就好啦
啱啱先睇完結局

呢個故我覺得風格同以前嗰d 唔同左,以前既廉式愛情故睇完係有種揪心同酸溜溜,一種難抽離既feel。

而呢個故係有種淡淡然既遺憾,但稱唔上憂傷既感覺,ending的確係惋惜但又唔算沉重。

其實如果一直有追開忌廉既故事既話,就會理解佢所講既happy end,同世俗既happy end係有出入,而佢有自己既一套愛情觀。

忌廉寫既9個愛情故事當中,全部ending 其實係open的,在乎你從咩角度去睇,而"忌廉式愛情觀"入面,應該只有一個係真正sad end吧,不過我唔會講點解,要大家自己發挖先有意思

btw... 之前咪我講過玩strong hold既,呃你架,一見你開post 緊係即刻正皮先啦

呵呵 都係你明白
我覺得由一首詩開始 自己風格就一直變緊
諗起之前有個同bobo好似嘅女仔 果陣我啱啱同女朋友分手 咁啱之後我有個手術要做 佢知我驚知我擔心
所以佢一直o係到陪住我 氹我開心 叫我唔洗驚 佢點都會陪住我
佢一直想我開開心心咁過落去 我地一齊打機唱k出街食飯 四圍玩 但去到最後因為我驚手術完唔會見得返佢 就趕走左佢 睇住個故 就一路諗起佢

另外呢 巴打我追左你d故好耐 次次都正皮你 今次第一次留言 你d故真係好好睇

有無機會挽回呀
多啲留言啦
多謝忌廉巴打
呢幾年多野做之後就少左睇書/高登估(可能因為搵唔到好睇既)
但呢個估我睇到停唔到
你既文筆好扣人心弦
多謝你比左一個咁好既故事我
希望你繼續寫多啲好故 你出書我一定支持

多謝巴打呀
忌廉巴打,我係大版睇住個故ending,真係有d sad
可能之前我都遇過同bobo同一類型既女仔,有d代入左

我好掛住大阪 巴打玩得開心啲
留名
追返樓主啲舊故
小白同小寶

邊個故

陌生女孩
ig故
建議夜晚訓唔著睇

肯定sad end
追返樓主啲舊故
小白同小寶

邊個故

陌生女孩
ig故
建議夜晚訓唔著睇

肯定sad end

小白仍然係最多人講

其實彩悠同徐嘉恩都好心嗡
一炮過 追哂 木下呀樹故 呀樹正仆街
木下
追返樓主啲舊故
小白同小寶

邊個故

陌生女孩
ig故
建議夜晚訓唔著睇

肯定sad end

小白仍然係最多人講

其實彩悠同徐嘉恩都好心嗡

呢兩個簡直要用沉重黎形容啦

我幾鍾意徐嘉恩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞