kofgym弱智收人850一堂

409 回覆
585 Like 32 Dislike
佢自己開gym room
中環$1000 都有

教明星仲貴
p記班撚樣都收你800-1200蚊堂啦
仲一筆收你幾十堂
850蚊堂唔係貴,係你俾唔起姐
在座有幾多人睇youtube自學
唔值錢嘅嘢咪覺得貴囉死on9

無揾過pt全部youtube, 睇書,同friend交流得返黎
自學真係走好多冤枉路 有錢一定請教練淨係學big 3 都要
我而家搵pt,都真係想學big3 就算。
我又唔係想玩比賽,唔駛搵pt 跟diet同programme。
真係因為年紀大,驚big3 上大重量姿勢唔啱就傷。

不過好多pt 都要10堂20堂咁買,成皮野落樓,就真係有啲棘。
如果可以逐堂買,600-800一堂我ok。
你咁樣搵健力coach 1:2仲好 佢哋好多都唔會收錢咁狼死
乜247 d 19教練收咁貴
個身型好唔教練喎
我相反,自學先親身感受到點樣控制肌肉,傷過先領悟到點樣FOCUS到舊肌肉
我都係睇YOUTUBE,自己傷過先識點操
以前做PUSH UP可以傷咗條氣管
咁廢都收8舊 以為自己拍下d閪片真係kol?
一嚟請教練就係要避免受傷 如果要受傷先識個代價太大 二嚟可能我蠢 一開始做深蹲唔知要用臀部發力 股四頭參與好多 知道之後又唔知點發力 走咗好多彎路 臥推又係唔知點用背闊 冇教練指導好多技術都要俾人用更長嘅時間掌握
大家領悟角度唔同啦,如果教練淨係同我講點點點,我真係左耳入右耳出

eg:推胸要夾背,新手個陣夾都夾唔撚到,之後知道個原因
1.雙手太用力握住個dumbbell hold住咗個角度
2.背部當時都無咩肌肉,所以feel唔到咩叫夾背
係呢一部份我都搞咗成年先知咩問題
我跟個個pt逐堂$600
可以 但俾人捉到就cancel membershp
一齊操就冇事
700/堂 已經講緊要一次買20堂以上先係呢個價

少啲堂數無記錯係要800
個教練有同我講返佢係分得50% (唔同tier 成數都唔同btw)
有冇人知點解炒Carol 同Krizz嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞