kofgym弱智收人850一堂

409 回覆
585 Like 32 Dislike
多人搵佢咪有空間加價囉連登仔
唔通冇客都set800咩
咁易賺 不如你又做pt一齊賺囉
Kelsey 正
健康教練有冇考核制度?
好似鋼琴分級數咁
健身教練冇
香港冇一個標準
總之請人愈多牌愈好
但問題冇啲牌嘅課堂hea上都拿到
健康教練有冇考核制度?
好似鋼琴分級數咁
健身教練冇
香港冇一個標準
總之請人愈多牌愈好
但問題有啲牌嘅課堂hea上都拿到
先唔講香港個個教練牌唔難考
導致依家市面上呀豬呀狗都叫自己做pt
其實你樂器個分級都唔一定準
因為同級既人都可以有唔同考試分數
同埋當你係個好勁既人都唔一定代表識教人
所以搵教練真係多數聽fd推介先
起碼我自己可以目測到個fd搵教練前後個變化
如果個fd搵完教練都無成效既話
咁大概都知個教練有無料到
應該話全部PT都係收太貴啦,300蚊俾盡,個啲咩pro 一係教埋行cycle,唔係都300
講過online 1年25k
但唔係咩人都收
Terry算柒數啦 自己都操到勁撚柒肉酸
用過冇再用就算啦

藥效永久咩食一個cycle就永久大 我都想
上Google 搵好似仲會搵到
邊件真係唔知,淨係知佢本身有條女/fiancé/wife
試過唔同地方,搵番鬼佬run 既最好,有心機教好多
又咁講 個人控制都要好重要
飲食控制 帶氧重訓 安排
個教練都係俾個指引你
你有冇跟住做都好影響
笑撚死
乜撚嘢叫生物力學係咪計credit code係咩
唔怪之得佢地咁細兜
即使有需要
唔係一個合理理由收成500蚊以上
$300-400 就合理嘅

有乜理由會人工高過個醫生同物理治療師呀
講起補Alevel 資優生10A 9A* 嗰啲先收人700-800個鐘
啲健身教練講到自己好似同資優生一樣咁有智慧
咁有高超技能去收人咁貴
真係唔知醜呢班讀唔成書嘅濕鳩教練
樂器分級唔準?你笑死人咩
人地鬼佬鬼婆評審有comment 仔細寫哂出嚟
每級有分distinction merit pass㗎 唔該

同埋唔止睇分級仲要睇埋比賽經驗
樂器仲有分唔同genre 嘅分級評分

呢啲已經好標準

仲咩叫高分唔等於識教人
低分唔通就識?
高分唔識教嘅都係好少數
但話你知 高分嘅 八九成人而經驗多嘅點都會識教
唔好喺到訴諸於「有定冇」「唔一定」係講個機會率同比例 你都唔識stats

一個行業唔standardise 亂出價 盞畀人鄙視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞