[球場美術師]世一美斯球迷討論區(48)

1001 回覆
14 Like 6 Dislike

地盤佬
唔知你哋知唔知

以前阿根廷有一期啲人去tournament 排squad Number

係跟姓氏字母排
即係1號唔係龍 而係A字頭姓氏嘅球員
邊一期
琴日睇左下半場一陣

如果佢係曼肯咁踢又肯輪換應該唔使咁快走人
不過可能係沙地聯強度低英超好多先咁踢到都唔定
尋飛幾時關注下朗仲未關齋
點解會有拎睇
1978-1986 都係 除左某幾位球員如肥馬一定著10號
甚至1974都有 但龍門照擺1 12 21 其他人照字母排
有三十年AL Nassr球迷區ga ma
睇美斯你地又無咁勤力
1986嗰排
除咗肥馬要10號 巴薩里拉要6 valdano 11
其他都係跟姓氏派number
Send條拎嚟
[Welcome to your new home, Cristiano]艾納斯球迷討論區(1)
https://lih.kg/3263501
留意返嗰屆Passarella同肥馬鬧翻左其實佢無份踢 只係報左名
呢個我就唔知啦
對佢印象得佢係河床撚、第一冠隊長、痴第二冠,同埋之後教阿根廷嗰陣唔畀人留長頭髮
尋日先改呢個名,朗哥今日就輸波
屌錯po
假朗迷
最撚戇鳩嗰樣係佢個撚樣自己踢波嗰陣都唔係短頭髮

不過佢好撚勁的
得嗰五尺八打中堅 左腳仔 罰球高手
喺高文蛇之前佢係歷史上最多入波嘅後衛

如果擺阿根廷all time xi 嘅
一定有佢份

雖然喺我心目中阿根廷最勁嗰個中堅應該係艾耶拉
計能力+成就嘅話
阿根廷all time xi
美斯 肥馬 迪馬同佢應該鐵膽
講真阿根廷歷史上的確係充滿左性格巨星

用常人眼光去睇
唔係識踢波嘅話呢班友全部都係九唔搭八

尤其是兩次奪冠嘅隊長日後教波都癲癲得得

甚至乎呢個國家嘅人對待足球嘅態度係irrational 到不能想像

睇完本書我都係覺得 未來個世界變成點都好

阿根廷嘅所有人都係會繼續咁撚癲

有陣時甚至覺得美斯咁早離鄉別井係好事

就當佢健健康康喺阿根廷成長

喺國內面對嘅壓力可能更巨大都唔定

就係喺出面大 先至可以抽離啲面對
跟開美斯嘅都知班阿根廷佬有幾咁on9
唔只球迷,連足總啲人甚至球員都係on9
經濟咁差人民唔癲都難
連續三年決賽咁樣輸 又好難怪佢哋

其實我懷疑美斯都癲撚咗 屌佢二比二俾人追平仲笑得出可能以前巴塞習慣晒
老老豆豆 唔係因為美斯 根本唔會撐阿根廷
緊本係
阿根廷d波真係打交咁
除左d女係得外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞