英女戀父多次亂倫 被捕獲釋後續亂倫

172 回覆
14 Like 74 Dislike
點解我睇到

唔好話我未瞓醒呀!
唔係咁講

如果真心相愛就亂倫合法,咁啲老豆又細開始洗腦,令個女覺得同老豆扑野係正常咪得

另外亂倫生仔有問題就唔洗講
你合法既一定大把傻閪唔帶套照屌,到時成街弱智仔對社會都大問題
又my body my choice
你鍾意自殺關我咩事
左膠幾時出來平權
認真,呢單嘢真心相愛點解要罰
唔係咁講

如果真心相愛就亂倫合法,咁啲老豆又細開始洗腦,令個女覺得同老豆扑野係正常咪得

另外亂倫生仔有問題就唔洗講
你合法既一定大把傻閪唔帶套照屌,到時成街弱智仔對社會都大問題

同現在左膠推動lgbt+既身份認同教育有咩分別
有咩問題
亞當夏娃嗰個年代都係咁架啦
Incest is good.
我估本身條法例係保護女性,多數case係獸父強姦或性侵親生女兒
但呢單case 大家自願亦清楚知道關係
你情我願,照計唔講出去都無人知丫點解會比人拉
但其實真係諗唔到有咩問題
點解未成年/師生戀有好大問題, 係因為關係唔對等, 一種上而下嘅關係好易令老師/輩份較高嘅人用權力等去操控一個心智未成熟嘅人, 令兩者關係未必真係發自內心願意地進行

但兩邊成年人又有哂consent, 我諗唔到有咩唔得
咩基因問題呢啲有condom有絕育呢種方法可以避免
又本質
所以又根據啲咩去定義人類有咩本質?
又神又創造者呀
亂倫係性小眾,要保障佢地
強姦性侵已有法例
亂倫罪明顯針對自願性交流
咁係班傻鳩唔戴套嘅問題啫, 即係醉駕有問題係因為佢飲醉之後先揸車而唔係揸車問身有問題呀嘛, 咁要禁咪禁醉駕而唔係揸車本身

咁咪去禁唔戴套唔絕育就亂倫做愛, 而唔係禁做愛本身

如果有權力不對等, 咁講得通點解母子父女/師生戀有問題
但而家兩邊都成年人又有哂consent, 點解唔得?
John Lennox / Alister McGrath 同 Richard Dawkins Peter Singer 公開debate 過

It is what it is
而家唔係小眾就必須被保護
而係法律背後嘅原因都有盲點, 保障唔到無違反啲咩又有道理嘅受眾
無相好難評論
但一將標題轉做「點解男男、女女,愛就可以一齊,但亂倫唔得?」

就會有大量左膠出黎狂踩 見過好多次

物理主義解釋到世界, 我好簡單, 邊一套更加證實到世界就信邊套

神解釋到咩
你咪繼續慢慢人嘅本質 每次講人嘅本質都駁唔到然後撻啲名出嚟
講到好似自己有份參與, debate完就係事實咁
你話係就係咁地平說都可以得
如果佢identify自己as唔係佢個女
有咩問題
唔好同我講dna
因為男人dna都可以做女人
我點mayon加honey mustard

借代下姐

道德問題要要先解決無神定有神,咁不如轉個approach
古埃及
又話自由戀愛嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞