[KPOP] K-POP 2023討論區 (4)

1001 回覆
0 Like 16 Dislike
閔熙珍都幾撚肉酸
間廠牌HYBE佔100%股權講到好自己由0打起咁
其中一個comment 串佢本身玩復古都唔係咩新嘢

I don't feel any respect at all for saying that I respect K-pop in the past.. This feeling of being beaten up all of a sudden.. But New Jeans' songs and concepts are just copies from the old 00s and 90s feeling, well, it's not completely new... ..
3. 完全就是狙擊SM的意思啊ㅋㅋ 她喜歡求新求變,NewJeans的反應也很好,所以暫且算是成功了吧

18. 一離開SM就diss SM的歌嗎ㅋㅋㅋ 她舉的例子就是SM的歌曲啊

我哋my憤怒了
@JYPETWICE ‘Moonlight Sunrise’ (563K) becomes the 2023 K-pop song with the biggest debut on Spotify USA, surpassing TAEYANG 'Vibe (feat. Jimin of BTS)' (408K) 🌙
佢喺SM嗰陣講明都講明對kpop無興趣
咁可能佢對青春少艾散法嘅活力同fans嘅錢有興趣,所以推出女團啦
0尊
就我個人而言,我對現有的K-POP那種有點典型的旋律發展方式或演唱風格,有著強烈的抵觸情緒,比如說那些必不可少的高音部分,突如其來的尷尬rap,還有那些讓我覺得千篇一律的唱法。

希望閔媽媽飲水思源
我哋俞永鎮老師加得落去嘅高音都有佢嘅意思

聽講佢包開呢款
I think I can say something about that, but the forced rapping and forced high pitched voices are the characteristics of K-pop, especially the former workplace.
爭在冇直接話aespa垃撚圾
菠蘿雞仲想扮唔係痴
想神化自己做下一個房狗?
佢啲𡃁妹carry唔起就話人
站樁唱咁平嘅歌都咁flat
不過你咪引戰好多kpop歌都係咁
唔關sm事
其實佢係Creative Director,搞A&R
nj啲歌又唔係佢落手落腳創作/編/監製
佢本身又未必有足夠樂理水平
講呢啲嘢啱咩

佢有幾嬲?
HYBE 打本俾你但唔係 HYBE 資本
一個富二代話自己白手興家
聽完閔媽媽嘅形容好難唔第一時間聯想俞永鎮老師製作嘅step back , savage
當然最重要就係俞老師幫我哋nct製作嘅神曲Sticker
講還講唔好講nct
下勁好聽
希望閔代表唔好咁自大
咁早就要幫你開年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞