美劇集中討論區(71) TLOU | Poker Face | 烈子S5 | Daisy Jones & The Six

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
今日烈子final season都冇人講!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
The capture真係好好睇!!!!
呢幾日睇緊TLOU, 可能開多套happy valley 或者The Thief, His Wife and the Canoe 睇下先
有冇經過montblanc? 會見到 Shaun Emery

岩岩開始睇happy valley. 見到套 The Gold 好似都唔錯
有啲horror story 嘅感覺
Olsen 最後個幕有少少creepy ,如果表達得再癲啲就幾正
而家2023年先發現superstore呢套劇好好睇

本身已經冇你追得咁快
搵定個期啲時間表先

屌係喎
我完全唔記得佢同灰田拍緊拖

Love & Death | Official Teaser | HBO Max
April 27
https://www.youtube.com/watch?v=AvVyz1k2B6M
佢做痴線婆都應該做到收放自如
好難抗拒佢呢個affair
其實hulu之前有套劇叫candy拍左exactly呢個true crime
不過冇人理hulu果套原本係elisabeth moss做女主 不過佢退出左

jesse plemons都幾鬼多野拍又有佢份
最近見到netflix有呢套
Rain Dogs | Official Trailer | HBO
March 6
https://www.youtube.com/watch?v=WOHpZ5_OcoE
英雄所見略同
真係整理緊禮拜幾 / 有咩諗住想睇

暫時:
Friday, March 3 Daisy Jones & The Six Prime Video
March White House Plumbers HBO
Monday, March 6 Rain Dogs HBO
Friday, March 17 Extrapolation Apple TV+
Sunday, March 19 Lucky Hank AMC
Sunday, March 26 Succession (9:00 p.m.) HBO
Sunday, March 26 Yellowjackets (9:00 p.m.) Showtime
Sunday, March 26 Great Expectations Hulu
Thursday, April 6 Beef Netflix
Friday, April 7 Tiny Beautiful Things Hulu
Thursday, April 20 Mrs. Davis Peacock
Friday, April 21 Dead Ringers Prime Video
Wednesday, April 26 Saint X Hulu
Thursday, April 27 Love & Death HBO Max

5月前會播但未講:
Masters of the Air Apple
Barry S4 HBO
Fargo S5 FX

仆街咪就已經10幾套
就咁睇星期一四五係重災區
星期一好災難, 套套都想睇
幾時先等到Succession 播
有呀!!!!!!!
呢排TLOU同Happy valley打孖上輪住睇
硬係覺得應該仲有啲劇係未公佈...
但都係呢期播

yellowjackets好大個膽
繼上次s1同succession同時期播
到今次直接同一日開始播
快喇快喇當仲有一個月

Thursday, April 20 Mrs. Davis Peacock
Friday, April 21 Dead Ringers Prime Video
發現呢個combo都少少癲
mrs davis播頭4集
dead ringers一炮過放全季
我記得
但有啲模糊點解灰田resign左
連劇情提要都冇點解唔recap返上季

尋晚一野chur左頭3集之後唔敢再睇住
一樣都係勁好笑好好睇
屌得果十幾分鐘一集 finale season仲要都係得10集
好殘忍我唔忍心咁快睇哂
起碼有返50集先啱數囉

btw烈子拎住士巴拿fingfing下等住爆灰田門個動作
唔爭氣笑左好耐
同埋葛里部長廣東話把聲唔同左
希望長播長有
諗多啲故出黎今日又有得睇
兩套都勁期待
係喎 新一季冇recap
剪多2分鐘落去都得啦
我淨係記得灰田扭扭擰擰未表白
但佢resign/炒咗我有印象
因為記得師奶同事做特務咁爬通風管

我睇咗一集咋
竟然佢冇唱歌
烈子同只野社長有chemistry多啲
同灰田仲好同事feel
仲有個戀愛講座
屌 得2條友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞