日本入境PCR / Visit Japan (5) 睇完#1 先再問

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
LM
有冇人知蕙荃體育館嗰個檢測中心係咪合資格
唔好意思,想問下upload完report上去
審查成功左其實仲洗唔洗印個report/落返去社區中心拎
我知m記係荃灣公園ok
想問下檢查證明書係咪=做完rt-pcr嘅report,定係要再手寫一份?因為女朋友冇打針,聽朝出發,琴晚先upload pcr上vjw,好撚驚批唔切

同埋打齊三針verify咗vjw嘅話係咪唔洗理檢查證明書?
Jj插沙
唔洗,但你check in 要有soft copy 畀地勤睇
聽朝出發實批得切,日本係睇航班時間做嘢
你三針應該已有藍碼,無其他野要做

Check in嘅時候你要有醫健通/實體針紙
你女朋友要有Pcr 報告(soft copy 都得)
岩岩去完返黎分享下
22/12中左
27/12快測一條線
2/1政府檢測陰性
7/1朝早做鼻咽,夜晚出報告:不確定
7/1晚鼻咽多次+長沙灣做鼻腔, 凌晨3-4點出報告,
鼻咽報告都係不確定,鼻腔報告係陰性

所以岩岩好返個d盡量用口水樽,如果撩鼻一定一定要做NS
同埋check in時影底3針針紙or帶埋檢測報告,國泰有check
想問下不確定係咪undected
因為女朋友完個result係undected 好擔心
唔該巴打
想問下pcr report寫undected係咪safe
定係要再做過。。
報告扔左唔記得但我陰性個張係寫住negative
唔洗咁驚
你女朋友喺邊間做test?
檢測方法啱應該就得
Medtimes佢仲要臨飛前皮膚敏感,所有野都好亂
話說想問下做nps同ns有咩分別?做咩咁多巴打都只係做ns?
唔一樣,但佢vjw 批咗 變藍色了感激各位巴絲
下個po 係咪要擺埋呢幅
針紙係咪打完針 佢即場印比我地 有晒三針資料同qr code 果張就可以?
唔該晒!已入晒資料(除左針卡因為得2針入唔到)
我睇左,即係就算入左同行家人(小朋友)資料
我都要同佢獨立再入一個入境資料?
日本網無寫係咪代表
無要求出發前幾多日打針先承認?

見到有d網寫14日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞