曼谷旅遊討論區(7)

986 回覆
2 Like 5 Dislike
我bkk-usm
諗住六月尾去曼谷
快運都$2300度來回
定係再遲啲買會平啲?
自膠係FD唔係快運
注意FD係飛DMK機場, 冇咁多人其實幾好
以前果班係4點落機,出到閘5點左右。
都係等6點第一班機鐵出市區

有兩個選擇
一係是但搵個位坐到夠鐘
一係就去芭提雅/華欣巴士果層有24food court
食d野坐下等夠鐘。

但宜家於早左一個鐘,睇下你捱唔捱到喇
我無乜所謂,都係諗住搭的士出市區
早兩個半鐘到機場夠唔夠呢
如果要辦理退稅,早多一小時去。
上個月去完,下午機。起飛前4小時到機場,排退稅蓋印要1小時。飛前3小時check-in,check-in完食午餐,飛前2.5小時等入禁區。佢安檢太多人唔會俾人上禁區。好多人下午機走,安檢連離境差唔要1.5小時,同埋離境一樣要打手指模,佢部打手指模機唔係好靈敏,仲衰過香港E道。

搞掂離境去免稅店買吓手信,機位又遠,我起飛前30分鐘先到登機閘口。
grande centre point hotel ratchadamri好冇?

有冇Total 4000樓下3晚酒店?最緊要新啲,床舒服,大少少套房最好
Hansar hotel Bangkok
全部房都大,不過舊
唔好買fd,佢回程得返朝早6點同10點
我5月回程已中伏
未買見到今日同尋日快運又平咗幾舊
我都中左伏,4月尾回程
原本下午5點幾機,改左我朝早6點幾,提早左十幾個鐘
不過俾我免費轉一次,但都係得返朝早10點幾可以簡
唯有硬食
呢間唔錯,上兩星期先住完
呢間早餐ok 嗎?
易唔易去,同值唔值得?
我係去個動物園包車順便去埋 不過我諗call grab/ bolt都唔貴既
想坐靚位就book定先 不過要去到當地atm入錢落deposit 先得
Walk in 是但坐既就等9個字左右
野食唔會話好好食 但都算收貨
值唔值得既指係佢打唔打卡able?
想瞓到自然醒,所以冇包早餐
有冇人復活節出發, 玩完潑水節先返??
碌柒喇,我14號去今舖實濕身.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞