曼谷旅遊討論區(7)

986 回覆
2 Like 5 Dislike
買兩張TRUE MOVE每張 28~30蚊

每張16日有效期,有15GB
深水步鴨寮街
比錢酒店黎車好似安全D

BTW早排係曼谷CALL BOLT BIKE條友同我講話其實唔合法
想我掃佢QR CODE比錢,因為驚落車比警察見到有錢銀交易就捉
感謝
不過唔知點解我用CHROME開FB係連唔到
可能要用APPS先得
正常上到網 收到email 就心足了
想問下大家用bolt叫車會唔會比tips ?
定係顯示幾多比幾多?
零頭唔洗找咪算
塞車就可能比少少
曼谷有咩coffee必去?
隨心啦,飲咖啡都要跟人咩
大象其中一個驗證步驟要scan卡上面barcode,你打barcode #都得。
Klook
有無ching試過早機番香港
8點飛 6點去到機場應該都ok?
起飛前三個鐘會穩陣啲
我中午去要用咗兩個半鐘先過到
第一次買uo
想問下行李個到買40kg係可以加埋咁多個行李40 kg
定係只可以一個行李40kg咁計?
有無fine dine/steakhouse 推介
筆直 500-1000/per
最好抵食啲啦緊係
曼谷都好多出名buffet/fine dining
反而芭堤雅有冇邊間係真心出名或者遊客必試?
復活節得凌晨機叫做香港航空票價勉強可接受4千幾,3點幾到曼谷過埋關可能4點,點攪好,機場有冇快靚正酒店推介
想問下而家曼谷機場入境要唔要用/等好耐時間?
師兄們, 我都想做伸手黨, 五月去
以前屋企人去, 去睇嗰啲咩寺咩寺, 已經用盡時間
同班兄弟去日日鳩Hea唔使plan行程

嚟緊同女朋友去, 佢話唔要參觀, 淨係鍾意飲飲食食
我除咗最尾嗰一兩日去芭堤雅, 建議玩浮潛之外, 頭嗰幾日完全唔知喺曼谷可以去邊度玩

同埋依家係咪真係好危險?(kk 園區個d) 女朋友阿媽係咁叫我小心啲, 搞到我都好驚帶住女朋友, 兩個一齊俾人捉去有無安全嘅call 車攻略
根本冇事,我都係隨便上的士都冇事
入境試過搭uo702去,排左個半鐘先過到關拎行李
出境就半個鐘至1個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞