曼谷旅遊討論區(7)

986 回覆
2 Like 5 Dislike
清邁roast8ry 世界拉花冠軍
今年12月尾先去? bkk好啲起碼多人有氣氛
四月至六月先去pkt 多陽光時期
冇得好耐book
一支公唔建議去phuket 好多嘢好悶一定帶伴一齊先好去 起碼有人陪你玩傾 如果你想留一兩日留就唔太建議除非你有bur就冇所謂
大把島俾你玩有獨木舟沙灘排球去沙灘教堂行山又好
有香港人教潛水同深潛 係絲不過幾貴下
你長期hea可以留長啲 一日玩一套咁唔駛逼自己好急日日去cafe鳩逛商場cheap一日啦
人妖秀動物園水上藝術機動夜市都值得玩
4日4日咁
中午bkk機場去pattaya難唔難截grab
會唔會太遠少人接
旅巴啦/包車過去
紅燈區嚟
搭taxi過去
俾人劏完再水人
有冇人去過泰國啲 Cooking Class, 泰拳 or Yoga 班,見 Klook 同 kkdays 都有得報,唔知伏唔伏
你自己咁講
去到旅客區搭taxi
去到華欣 唔係去華欣
不如你分享下有乜高見比人地?
自己俾人劏完仲要水
你真係好嘢
聽完你講上網睇左下,bkk 真係有氣氛好多
可能要搵間餐廳睇到煙花既地方book定都得
或者rooftop bar
係呀,今年12月先去
同埋改左唔去pkt,去清邁

我見清邁好有特色同埋好多野玩
清邁我諗住4日3夜,曼谷5日4夜咁
清邁既住宿我睇過下都好有特色
想住個d睇到雲既民宿,但唔知現實係咪真係咁靚
清邁仲玩咩好
飲飲食食 smoke
報過早班 會有車接送 帶你行一轉街市 睇下泰式特產
之後番去煮飯仔 全程英文
都多鬼婆同韓國人報
印尼真係唔諗住 費時俾人眼超超歧視
倒數時bkk真係各國爆滿人邊度都郁唔到勁多人係咁屌321 近apple鋪個間隔離好大商場有搞演唱會應該唔啱聽好撚嘈 泰國人好興唱大聲唱歌懶有氣氛人海多數唔識聽 當係鳩聽算 下次真係唔再呢度倒數嘥咗好多時間啲當地差人好撚差唔識安排交通人流動性 你都係去海洋艇睇煙花仲正坐靜靜邊好閪唔駛同人逼慢慢享受真正海邊氣氛
呢排咁多人去清邁唔知邊巴打有咁正老婆
好耐冇去記得好hea慢活人生一日一日睇咩景咁過
其實可以唔駛去phuket
香港都有得玩 係貴小小 一樣多島沙麻麻
個位唔靚要搭內陸機 清邁又得
唔建議包車旅巴過
上個月中去 call bolt一call就有 的士嚟 大約1300thb左右
我上次book kkday嘅包車,兩個人都係total300幾.如果差不多價錢,book 包車仲好,至少架車舒服d 唔使驚到時call唔到grab
想問坐埃航 成點先落機 蘇xxxx機場
想去national stadium
係咪得grab?
會唔會睇咪錶收費架?
大約幾錢 thanks
Cooking Class not bad ga, 帶你行街市之後再煮, 未試過玩下都 OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞