IT討論區(184) - Quit IT? Quit it!

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
而家香港係邊個講真話就會輸
得我一個係講真話
btw手巴係多人共用帳號
你不都好得閒上水啦
未被人炒之前都係
又唔諗下我點解咁得閒
手巴唔會諗 因為手巴冇質疑你得唔得閒
你係0.5
你又真系信、、手巴只有一個
就系個靚仔XY capital 男神、、
聽講手巴190
聽講手巴30cm
小弟本身讀asso,宜家有幾個大學offer在手,想問下各位師兄點揀好,有data science, cyber security 同imformation management。之前都做過research cybersecurity 本身得兩間大學有得讀,所以無咁多人爭食?同埋前景都唔錯,加上都想入啲大公司做 如bloomberg,ibank等。 你哋有咩建議
cyber security 搵到食
想問下巴打,如果一間公司想請有讀過CS嘅fg去做,咁我讀cybersecurity可唔可以照apply,因為我覺得都係IT-related嘅科
原來而家啲degree出得咁專,以前頂多都係得cs/cpeg之分
陰莖越小「越想買跑車」 英研究曝潛在心理:30歲以上更明顯
https://lih.kg/3275672
呢三個入面一定係cybersecurity
可以 當然你啲fundamental自學返 coding/OS/network/computer architecture/software engineering
手巴畀人hack?
DS/IS/AI先係垃圾
DS同AI係為左cap發IT夢人水
IS係為左cap商科仔水
Cybersecurity一向都係正當科 (講緊個科本身 而唔係講緊具體大學質素)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞