初一應該返男家定女家

705 回覆
4199 Like 261 Dislike
假如你老公都覺得你娘家好乞人憎呢?
可以各自分開嗎
可以。所以我自己根本初一唔會返自己娘家
樓主男人,但話事嗰個明顯唔係佢,仲要佢自己初一要返工
巴打係咪平時咁對老婆
所以條女終於頂你唔順要同你離婚
根本無人用農曆成撚日要搞啲藉口要人見親戚圍威喂
又要睇大家曬命 大家比較著咩衫 利是又要係度計較人地封幾多

根本弱智

就算農民都唔撚用農曆啦

仲要根廿四節氣去做節 問吓班友啲干支點計 佢地都唔會識架喇

香港人有復活聖誕
仲要成日有國際大刀會 日日都過緊節
根本唔洗跟啲垃圾習俗

年輕一代更加應該飛起班廢老
自選節日去旅行
當年就係唔想煩呢樣嘢所以同老婆傾好咗各自返自己屋企
我屌緊既係個solution涉及嚴重父觀思想
連登作為反共大本營以及屌柒女權大本營
但竟然咁多人諗野都agree呢套支那思想
errr 所以咪話骨子裡都係支那豬
唔好講咩父唔父權啦 一國之首係男又點 鄰國有眼你睇
有能者話知係人妖啦 重用性別而非能力選材 重唔係廢老思想?
一日有24小時
公平d,今年邊個去對家,下年咪調轉
弱智就靜啦
嗰句咪淨係交代咗時間囉
你覺得人哋想表達因果關係先弱智呀
你係覺得「就」定「但」表達因果關係阿
我日日都返工
但我今日射咗波
我就去咗食澳牛

咁返工都可以食澳牛啦
你自己聽人講兩句就覺有道理先弱智
一邊午餐一邊晚餐
你阿媽對佢好啲定係佢老竇對你好啲?
男女家各去半日
睇牙力架姐呢啲
輪流咪最公平囉
咁無聊既野都好嘈

你地真係非常合適做中国人
一直都係一邊半日
仲覺得男家地位高過女家嘅真係鄧你老婆可憐。
除非你娶人入門真係好似古代咁,又好多禮金,又八人大橋又盛,
如果唔係依家大部分雙職夫婦,家庭支出一人一半,樓又一齊供,我識人連禮金都聯名戶口出(即係個女仔有份出),
到生仔畀你中出完你打個冷震就完,
做女人就懷胎十月,辛苦咗十個月,
生個陣仲要捱一刀/搞到下面鬆哂,
生出嚟仲要例牌女人湊多啲,無時間keep fit/扮靚
個bb仲要跟你姓
我真係唔明現代男性/男家個份優越感係邊度來?
900幾件女拳撚衝出黎
其實老婆manage 外母
老公manage 奶奶
基本嘢嚟
但咁多人都做唔到
樓主今日係咪返緊工
俾唔俾老婆帶B回娘家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞