初一應該返男家定女家

705 回覆
4199 Like 261 Dislike
可唔可以解釋下?
係 所以我真係覺得去邊度冇所謂
所有野都係傾出黎 撐到咁行 到最黎都一定要有一個跪低架啦

咁你又唔好咁多幻想假設可能你係咁姐 你又唔好套晒落人地度
身邊好多朋友生左都 家務教仔都係大家一齊做
事實喎
事實都唔講得?
男人去試經痛幾分鐘都嘈到拆天啦
憑咩男人爽射就有下一代
女人就要為男人每個月痛一個禮拜之餘仲要忍十個月再冒生命危險超痛生出黎?
你地最鍾意講傳統咖嘛 傳統咪就話你知無人重視父親節
咁所以我一開始就講 要講傳統既 個老婆仲坐緊月 要拜都係人地黎拜 但一班人就講咩初一一定係男家
嫁左就係男家既人呢啲on9說話
樓主上黎問都唔係同老婆傾
唔洗重複呢個問題啦
冇精冇卵都唔會生到 所以根本唔係一個考量點
個肚女人出 就要聽女人講既話
呀媽生我 唔通乜都要聽佢講呀?
講得呀 但唔係大晒喎 事實你講出黎所以人地就要因為咁而屈服?要覺得你辛苦?情緒勒索?
唔好講咩要為啦 生仔大家同意架嘛又唔係男人迫你生 由day one 都知道痛有危險 你可以拒絕生架喎

你自己唔重視父親節就話人唔重視?傳統點樣唔重視?
留意番,係有班人講咩初1一定係男家,嫁左就係男家既人呢啲on9野先會迫到女人講生仔
同埋都係果句啦,就算大家同意生又點,大家俾啲野岀黎先生得又點?
果10個月,生既過程,到你地男人做先岀聲啦
你俾完精就完咖喇,受既係女人呀
咁你地講嫁左就係男家既人
無精你有得生呢啲唔係情緒勒索?
你望下啲留言有幾多係default 要女人屈服with no discuss and no reason?
你地咪又係半斤八兩
同意就可以不負責任話你自己同意生喎,辛苦怪我?
咁你做手術簽左同意書個醫生係咪可以同你講你同意左有風險咖喎,痛同失敗黎怪我?
唔好笑死人啦
咁都要資格論你講啲所謂事實都係迫人唔好嘈
男人呢一世都冇可能做到架啦 所以就要收聲討論下都要論資格先可以出聲
生仔個種受都係自願架喎

我終於明白點解會成日聽到人叫怨婦
有啲野雙向既,唔想女人搬生仔岀黎講,唔該你哋收番埋啲唔尊重女人既說話先
你勁冇point
講緊無意義又傷感情既陋習你就講節日
依家係2023喇,無男尊女卑呢支歌仔唱咖喇
對咩人咪講咩說話 對住班淨係識講女人嫁左就係男家既人,當人同意生仔後係老馮既男人 洗咩呵住佢地,亦唔需要講太多 你做初一我做十五既道理姐
你有無私底下問過外父以前佢初一同老婆返男家定女家?
唔啱樓主試下用六合彩決定
攪珠第一個數字單數就男家、雙數女家
疊字邊家都唔去留返o係屋企
其實你老婆唔用你督精都生到仔
呢個世界好多人有幫人既善心願意捐獻
勁多支支入侵
如果層樓係娘家嘅好心就返娘家啦
邊得你咁厚面皮,又受人恩惠又當自己係大爺
鬼叫你男家窮
初一男初二女
嘈就兩邊都唔番
連登絲數量稀少,此投票充滿偏見。
BB出世,老婆更加需要被認可體諒。你卻為呢丁丁小事嘈? 你都算廢。
得罪老婆無幸福,自己好好反省點做個好男人!
含邊個?外父、樓主定個仔?
咁咪即係打破唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞