初一應該返男家定女家

705 回覆
4199 Like 261 Dislike
要公平 玩大D兩邊都唔好去
唔撚返
岩岩出世就邊度都唔好去
BB 出世六個月內
抵抗力弱未必頂得順出面啲菌

留係屋企最好
你唔出去 啲人都會黎
放心
你講到咁
唔得架咩
咁又唔可以咁講 除非男家個邊極乞人憎 否則老公係唔係度,都應該要去。

因為你個小朋友,的確係人地個孫,係人地個侄,係人地堂兄弟姐妹。

除非男家唔歡迎,如果唔係自己小朋友多d人錫唔好咩

有時見到自己個小朋友咁受歡迎,個個搶住話要抱,要同佢玩,其實都好開心
你呢啲人去死啦 你老母都冇市場呀
膠都廢事派
下咁等埋個老公去
小朋友都可以有人錫架喎
而家剩係老婆去奶奶到俾人撚
有咩事就自己食曬
做乜要過支那新年?
連登仔有著數就跟傳統
冇著數就要男女平等 笑死
首先個日係年初一 節日總想熱鬧
其次 全年黎講 個日正路 係最齊人

唔知你做人老豆老母未,如果做左,真係自己小朋友開心最重要。都係個句,除非男家係異常乞人憎或者有太多過節,否則我都係想自己小朋友熱熱鬧鬧過節

尤其明知有好多小朋友會去,更加想去
其實可唔可以分開各自去一邊
大家happy
身邊冇人擺過酒?
禮金嗰啲加加埋埋
唔好講搵到錢
回本都成問題
化妝又要錢
攝影師又要錢
頭家邊個養呀
你呢啲人係咪活係清朝 大撚把女人叻過你班自我中心嘅男人 今時今日仲叫女人返廚房洗碗
知唔知女人生一次仔有幾傷 而家樓主老婆只係初一想返自己屋企 又唔係唔去男家 淨係日子問題咋 傳統?傳統係咪緊要得過老婆先 唔通生完仔仲要應酬男家屋企人?
理D傻西假膠做乜
公平的啲,扮開OT
On9
照你咁講個小朋友唔係女家人個孫、侄、堂兄弟姐妹?
同意,本身都想講初一男家,但原來你都唔出現就去乜鬼男家,返娘家啦
所以咪講左 個重點唔係個老公有無假放 係時間點協調。

有無假放,唔應該成為唔去男家ga理由

反而應該好似其他巴絲講,走2場
女家有冇幫你俾首期先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞