剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(239)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
啱啱分手
大家唔體諒大家係唔係冇得救
點唔體諒法
其實我都唔知算唔算唔體諒
好多時候佢好小事都會發好大脾氣落我到
我又覺得好小事點解要咁樣
就由好小嘅一件事愈嘈愈大
咁係佢唔體諒你
有冇同佢講過
可以咁講 對方從來都無企喺你角度諗 又唔會覺得係自身問題 我都係因為咁而被分開 對方仲要秒速上cmb識人 分手幾個月都無仲要拖住手行街添
就嚟兩個月
由一個超摺嘅人去到逼自己識左一堆新朋友
以為用時間同忙可以慢慢沖淡
連同佢唯一嘅信物都還返比佢
我以為自己已經開始放得低
但係半夜三更諗起佢又開始忍唔住喊

究竟呢種emo 係咪會周而復始咁折磨人
點解冇人話過我知 分手係咁痛
好似身體嘅細胞都喺痛緊 究竟要過幾耐先可以復原
原來要接受 你會成為我生命中嘅遺憾 係咁痛苦

如果可以 我想和你回到那天相遇

但係如果返返去嗰一刻 再選擇一次 究竟我應唔應該同你相遇
你就當我天真 仲覺得呢幾年你對我嘅都係真心 但係點解去到最後你選擇咗背叛我 就算你有幾後悔 我哋都返唔到去原來

去到呢一刻 我都仲喺度擔心緊你 我覺得自己真係好蠢好蠢 但係我身體就係控制唔到自己去愛你

唔好意思 以為自己開始諗通咗 但係一睇到以前嘅相都係忍唔住崩潰 借咗呢度做樹窿
巴/絲打分左幾耐
大家分左手幾耐先move on到 想識下人咁

分手都分左半年 但又未有好大衝動想搵另一伴住

但時間又一秒一秒咁過去
未有衝動咪唔搵住
有時緣份黎到擋都擋唔住
大家會點處理ex嘅朋友?p.s如果本身同ex嘅朋友好friend, 會唔會因為你地分左手而斷聯?
各位巴絲要加油振作
以前失戀都覺得世界末日,崩潰,生存無意義
最後時間過去,識咗第二個,雖然最後又係再loop 過
而家最擔心係以後搵唔返心動嘅感覺
好似望住所有嘢都無感覺無感情
前2日分咗手,無諗過自己有一日都要圍爐
明明係咁熟悉嘅人,而家一下就變成陌路人
好心痛心酸
唔刻意搵嘅話,呢個人就好似永遠消失係你生命咁
一齊幾耐?
初戀3年
唔知點先可以走出嚟
點解
祝各位失戀而又報左渣打既手足跑到好成績
最後一星期做最後調整
佢對段感情無咗信心,睇唔到將來
同埋我自己都感覺到佢同三年前唔同,無咁投入同鍾意
自己都變得好無安全感,好似互相折磨緊
一年lu仲係未有想搵另一半嘅諗法
同埋每日都好忙好充實
未至於掛住你嘅
不過我都接受咗呢世都應該忘記唔到你呢個事實
希望日後仲中意到其他人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞