將藍公路條蝴蝶橋支那味爆晒燈

225 回覆
119 Like 280 Dislike
兩片大陰唇
你冇撚野下話 話佢醜就要我諗點設計?你d咁既奴才諗法
你都on9.
多墩還多墩,個span點都係大
咁叻等你設計
唔係蛇已經好滿足
笑咗,你有你 9up,我有我認真屌咗聲覆下佢噉囉,又唔係唔畀佢講。但低質到好似每件事都問係咪支那人做先有冇煩啲?你話英國同法國設計柒一樣得,例如地鐵C車車廂,同埋上面提到西班牙 Calatrava 嘅其他作品。

護翼嘅作用係防止滲漏
因為呢個係最cost effective 既設計
其實冇問題
我有睇晒
不過我唔識建築&冇咁多心機同啲on9仔晒口水
會展算唔算convex
樓主:日文支那
唔填哂都起碼填咗隧道口塊地,返正個邊去到調景嶺都係填返嚟,奇奇怪怪填到隧道口就停咗,要係個海到起個超複雜橋墩,罷到明屈錢
想認真討論知識性既post都俾人笑認真撚
劣幣逐良弊
兒登低質係有原因
所以我唔會笑 但係會同人講唔好有期望
因為條橋的確係大陸公司做,中國路橋係jv入面其中一間,亦係主要搞那part,間公司係真係垃圾唔撚識做工程。嗰時我係到做個橋躉,成班工程師20幾人係到望住仲多過我地幾個工人。最好笑係個pm直頭on9無輪,個橋躉本身要留位等石屎乾左裝個彈弓,嗰時d鐵唔啱位,屌你老味個pm喺側邊睇左好耐懶醒走出黎話洗咩咁煩,話求其潑開佢有窿就得,比我屌到佢仆街你老味人地個彈弓有曬位你估你話鐘意裝邊就裝邊咩,差一cm都唔得嫁啦,可以求其潑個窿留位比佢,我洗撚老連走入去將軍澳同你起條橋咩濕尻

呢單都係其中一單,入面仲有太多on9野不能盡錄,間公司d豬閪野都成功撚走左好多工人包括判頭pm,自此之後我見到呢間野做大判一撚定唔會做
條橋唔支那,夜晚紫紅色燈加埋先係
越嚟越低質 一係就成堆憤青
有咩大船要入垃圾灣?
而且個高度都唔似大船入到
但將藍隧道其實起咗差唔多廿年
似機場T1 / 悉尼歌劇院 拆散重覆 會出返concave
同埋會展屋頂斜切果下 其實係直線
到時冧咗 又話美麗新香港
咁你想點撚樣? 比d建議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞