其實你班it人係咪當正自己專業人士

318 回覆
140 Like 1436 Dislike
咁叻你自己做囉
腦袋是重要的東西
講完一大輪都唔知關當唔當自己專業乜事
on9引戰狗
問題一定係人到?
唔可以係你同個客/老細傾完自以為了解佢要咩,其實唔係,咁咪錯撚晒囉。
做人唔好咁自我中心啦
同埋建議自己查返咩係專業人士先,唔係有個牌/冇個牌就係/唔係㗎
有保安牌係咪專業人士??
如果淨係上網抄code
就唔使讀得咁辛苦

同埋係有牌既
知你做PR啦好威威 blocked
「你地冇牌架~~咪當自己專業人士唔該」
你唔撚識丫嘛臭閪
仲要加兩條蛇仔
我加夠20條俾你丫~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
你做到咁多野take over成個it部囉屌你老母

https://youtu.be/-3c01rQ_G98
code狗可以做ba
ba做唔到code狗
乜都話唔關IT事,叫改website, copy and paste都改漏、改錯
岩呀 IT狗啲code都係上網抄
咁你又唔上網抄?
要點對付成日斟水飲嘅同事?
https://lih.kg/3213144

辛苦晒你啦,要日日睇住有無水,再換水,換遲一陣都被人屌撚到飛起呀,呢個職位幾閪重要呀,加油呀,死毒撚 🙏🙏🙏
睇樓主d對答,下下俾人秒敗走
都無咩溝通skill可言
IT應該係全世界最吃香嘅行業
建議樓豬快d去學下點抄code
然後轉行
自己改
唔妥啊,自己寫囉碌柒
BA vs IT狗大戰
你做撚到佢做嘅野就唔使等人改code,自己改麻!再藉此証明俾老細睇請佢地係多餘,你可出埋佢地份糧。就算唔係要做埋佢個位都可証明佢地要咁多時間先改到只因為懶,無效率。

你講到好容易,等多一兩日就要死人,咁你咪示範下唔駛一個鐘就改到俾班高層同同事睇下,串下佢地麻。
不過你做撚到就唔駛係度呻喇
其實係好易,不過唔想咁快做完比你覺得好易之後成日煩住哂
理論上係 但事實上code狗0湊客skill
IT都唔係專業人士
睇來掃地師先係
樓豬假膠黎
屌你你咪撚阻住曬我自己同user傾capture requirements仲快仲清楚啦。
比你寫 我跳槽多20%
其實最撚廢係樓主個類人唔識揼曲個類人 講真 你哋啲management野有幾難做? 人地識揼曲個啲頭腦又醒過你 做埋management工作一腳踢都仲得啦 你BA/ 0曲pm跟本就係大公司開個headcount 去allocate條team個pool
連登職業最多嘅就係it狗
樓豬快啲del post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞