其實你班it人係咪當正自己專業人士

318 回覆
140 Like 1436 Dislike
叫親公司it改少少野就話好難要拎幾日
又成日話我地講唔清楚,入錯data
其實唔係得你地難做架
我做product都要同客傾,又要同老細傾
又要寫返requirement
你地d野咪又係上網抄,以為我唔知咩
我地做既野要自己improvise,實際難度一定高過你地抄code
你地冇牌架~~咪當自己專業人士唔該
當面講丫嘛po上黎托
不嬲自己寫個system 自己用
u r so pathetic
講到咁易支持你做埋佢個位
咁易做你自己抄D Code啦,再叫公司炒埋D IT狗
講得好
利申一腳踢
你地又唔係做同一類工作,邊有得話邊個難邊個易

你覺得易咪自己做埋佢
我自己就係一個人做晒你講啲嘢仲要自己抄埋code
強烈建議你都咁做,踢走班人,自己做返就唔使受氣
我做埋洗鬼請it咩
出埋佢份糧我唔介意做阿
你所謂自己既做product只係傾requirement
咁都算「做」?
睇你邊隻IT咩公司囉,有啲IT都要同老細/客去傾product,再自己improvise。

不過Google 真係好好用
下同人溝通唔洗skill?
寫requirement唔洗英文?
上網抄? 你地用幾低人工請人呀?
下抄code唔洗skill?
睇requirement 唔洗英文?
咁你抄個youtube出黎

都係播下video
咁出埋你份糧好唔好
成間公司咁多人,你話改第二班user又話唔好改。一係你叫ceo出聲話改囉,最直接解決到
最好笑班油頭毒撚

日日對住同一版網頁係度死打爛打
問佢點解上唔到個網
問佢句野都手震口震咁答 夠擔死話話唔知 要check下先覆

我做管理 你問邊個同事結婚我都答到你啦

都唔知係咪日日係度偷懶
炒晒佢地啦
炒晒佢地啦
明顯樓豬就係it狗
岩岩俾同事串完上黎開po
同意
禁個制就變到個system出黎啦
炒哂班it9
對你黎講係少少野,背後好多程序你唔知啫,咁多款programming language, 你估上網咁易揾到岩用既code? 剩係version 唔同都有排你揾,真係好彩揾到有sample,唔駛理解每行code 做緊乜?唔理解點套用落本身啲code? 改完又要試,又要確保冇影響其他功能,又要同步幾個server 啲code, 已有既tasks 都未得閒做, 個個都話加少少野,改少少野,原本啲tasks 係咪唔洗做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞